Paine cu aluat de bere si susan

Postat de merisor67 in Piine
21 Mai 2013 | 7005 vizualizari
Paine cu aluat de bere si susan

Am inceput sa folosesc berea in diverse aluaturi. Tare mult imi place cat de pufoase devin preparatele cu bere!

Ingrediente

  • 350 ml bere
  • 200 ml lapte
  • 1,200 kg faina
  • 30 gr drojdie proaspata
  • sare
  • lingura zahar
  • 100 ml ulei
  • 50 gr seminte de susan

Mod de preparare

Eu folosesc faina de tara, nu este atat de pufoasa ca aceea din comert dar sunt foarte multumita de ea si imi ies preparatele tare bune.

Facem intai maiaua: punem laptele la incalzit, apoi frecam intr-un bol drojdia cu zaharul pana la lichefierea acestora, adaugam laptele caldut si o mana de faina si omogenizam. acoperim bolul si lasam la crescut cam 10 minute pana isi dubleaza volumul.

Cernem faina in vasul in care framantam(un lighean de plastic), facem o adancitura la mijloc unde turnam maiaua crescuta, sare si putin cate putin berea, amestecand in acelasi timp si din faina de pe margini. 

Amestecam bine cu o paleta de lemn, apoi rasturnam aluatul pe masa de lucru si incepem sa framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini

Picuram ulei pe masa si trecem aluatul prin el, astfel nu se mai lipeste.

Punem aluatul inapoi in ligheanul de plastic, acoperim si lasam la crescut cam 20 de minute dupa care impartim aluatul in doua parti egale si il mai trecem prin putin ulei, presaram semintele de susan si punem in tavi.

Eu am format bilute si le-am trecut prin ulei pe toate partile, apoi am presarat seminte pe un platou si am trecut bilutele prin seminte. le-am asezat in tava, am acoperit si am lasat la crescut. Am pus o biluta si intr-o forma de tarta pe care am achizitionat-o din camara si care imi place mie mult.

N-am mai lasat la crescut decat 15 minute dupa care am copt la 18o grade pentru 40 de minute.

Foarte pufoase au iesit painicile cu bere!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu aluat de bere si susan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Retete similare

Aperitive rapide pentru sarbatori

Postat de AlexTeacher

Aperitive rapide pentru sarbatori

“Acadele” de mozzarella si rosii cherry  Pe fiecare bat de frigaruie se pune cate o rosie cherry si o biluta de mozzarella; Se scufunda mozzarella in pesto si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2013, 20:10
Ce bine arata!!!
la 21.05.2013, 20:13
ce bine arata si ce crescuta e . Am facut si eu cu bere dar nu imi prea place gustul de bere. Dar de crescut creste fain si arata bine.
la 21.05.2013, 20:14
deci e si de mancat si de baut
la 21.05.2013, 20:15
Ce bineee a iesit!!! Am folosit si eu bere la aluaturi dar la paine inca nu....minunat!!!
la 21.05.2013, 20:16
Arata foarte bine

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking