Ingrediente
- 3 cartofi (360 g piure)
- 150 ml apa (in care au fiert cartofii)
- 2 lingurite drojdie uscata
- 1.5 lingurita sare
- 1.5 lingurita zahar
- 3 linguri ulei
- 650-700 g faina
Mod de preparare
Cartofii se fierb in apa cu putina sare, se lasa la racit in apa in care au fiert, se scurg si se paseaza.
Se pune piureul in cuva masinii de paine, se adauga apa si restul ingredientelor. Se alege programul de framantare+ dospire.
Intrucat aluatul cu cartofi are proprietatea de a absorbi mult lichid, la inceput aluatul va parea tare si greu de framantat. Pe masura ce va fi framantat veti vedea ca se inmoaie si chiar va trebui sa mai adaugati faina.
Dupa ce aluatul a crescut se scoate pe masa infainata (este lipicios) si se formeaza 2 rulouri care se impletesc. Sau se poate forma un singur rulou, care se cresteaza apoi inainte de a da la cuptor.Se mai lasa la crescut 1 ora, apoi se da tava la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste.
Sursa
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|