Paine cu cartofi

Postat de miha in Piine
1 Mar 2010 | 6928 vizualizari
Paine cu cartofi

O paine pufoasa si aromata...

Ingrediente

  • 3 cartofi (360 g piure)
  • 150 ml apa (in care au fiert cartofii)
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1.5 lingurita sare
  • 1.5 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei
  • 650-700 g faina

Mod de preparare

Cartofii se fierb in apa cu putina sare, se lasa la racit in apa in care au fiert, se scurg si se paseaza.

Se pune piureul in cuva masinii de paine, se adauga apa si restul ingredientelor. Se alege programul de framantare+ dospire.

Intrucat aluatul cu cartofi are proprietatea de a absorbi mult lichid, la inceput aluatul va parea tare si greu de framantat. Pe masura ce va fi framantat veti vedea ca se inmoaie si chiar va trebui sa mai adaugati faina.

Dupa ce aluatul a crescut se scoate pe masa infainata (este lipicios) si se formeaza 2 rulouri care se impletesc. Sau se poate forma un singur rulou, care se cresteaza apoi inainte de a da la cuptor.Se mai lasa la crescut 1 ora, apoi se da tava la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste.

Sursa

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Iata cum se prepara reteta Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World Daca aveti deja piure ramas, puteti sa-l folositi cu succes.Daca nu, atunci...

Citeste continuarea

Reteta de picioare de porc cu coriandru

Postat de cristeena20

Reteta de picioare de porc cu coriandru

Iata cum se prepara Reteta de picioare de porc cu coriandru Picioarele de porc se curata bine si se taie in bucati  (mie mi le-a portionat macelarul) si se pun in saresa stea cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2010, 18:49
e preferata mamei
la 02.03.2010, 07:48
eu ma multumesc si cu oleaca de cojita
la 02.03.2010, 08:49
si eu am facut-o si mi-a placut mult
la 02.03.2010, 09:39
Mihaela, cum sa fie? Mai moale, mai crocanta?
la 02.03.2010, 09:40
Ionela, si noua ne-a placut foarte mult. Am s-o mai fac, dar am sa incerc varianta "cap-coada in masina de paine" Faptul ca trebuie sa bag degetele in aluatul lipicios ma zapaceste.

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking