Paine cu cascaval si ierburi aromate

Postat de Sidy in Piine
14 Mar 2012 | 4363 vizualizari
Paine cu cascaval si ierburi aromate

Ce poate fi mai bun decat o paine de casa, mai ales cand se face usor si rapid.Nimic nu se compara cu mirosul de paine calda care iti invaluie casa . Am facut-o si pe asta! Mereu am spus ca nu am sa mananc decat paine cu seminte...dar nu multe.Curiozitatea m-a impins sa fac aceasta minunata painica moale si pufoasa si credeti-ma ca nu regret...

Ingrediente

  • 650 g faina alba
  • 1 plic drojdie uscata Dr Oetker
  • 300 ml apa calduta
  • 100 g bacon
  • 200 g cascaval
  • 1-2 galbenusuri( pentru uns)
  • 125 g unt
  • oregano
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • ierburi aromate
  • curry
  • ghimbir
  • piper alb
  • praf usturoi
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1 lingurita seminte de susan

Mod de preparare

Baconul il taiem subtire si il prajim intr-o lingurita de unt.Cand e gata il scoatem pe un servetel absorbant.

Cascavalul il taiem cubulete mici.

Punem in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: apa, sare, untul taiat marunt, faina, drojdia , zaharul si deasupra ierburile si condimentele aromate.

Programam masina pentru framantat si dospit( Dough) si o lasam sa-si faca programul.

La semnalul sonor adaugam baconul prajit, cascavalul si semintele si lasam masina sa-si faca programul.

Cand acesta s-a terminat scoatem aluatul pe un blat presarat cu faina si il facem sul.

Intr-o forma rotunda unsa cu unt presaram putina faina si asezam sulul de paine.

Cuptorul il incalzim la 160 de grade si introducem painea dupa ce am uns-o cu galbenusurile batute bine.

Sasam sa se coaca aproximativ o ora.

Scoatem forma din cuptor si lasam painea sa se raceasca in ea 10-15 minute, apoi o scoatem din forma si o putem felia.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cascaval si ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Felii de paine aromate

Postat de mirela0911

Felii de paine aromate

Intr-un bol se pune faina. Pe margini se pune sarea. Se face o gropita in mijloc, se presara zaharul apoi drojdia zdrobita. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa la activat....

Citeste continuarea

Rulouri olandeze

Postat de epurasha2bb

Rulouri olandeze

Luam feliile de toart si de taiem marginile.Miezul fiind moale ca un buretel se poate rula dupa ce-l umplem cu fasiute de cascaval, ardei rosu si verde si bastonase de branza. Ruloul se da prin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2012, 08:55
ce frumos miroase la tine.....mmm.
la 14.03.2012, 08:55
buna buna
la 14.03.2012, 08:59
la 14.03.2012, 09:06
Interesanta combinatie!
la 14.03.2012, 09:16
de la tine venea mirosul imbietor?

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking