Ingrediente
- 650 g faina alba
- 1 plic drojdie uscata Dr Oetker
- 300 ml apa calduta
- 100 g bacon
- 200 g cascaval
- 1-2 galbenusuri( pentru uns)
- 125 g unt
- oregano
- 2 lingurite sare
- 2 lingurite zahar
- ierburi aromate
- curry
- ghimbir
- piper alb
- praf usturoi
- 1 lingurita seminte de in
- 1 lingurita seminte de susan
Mod de preparare
Baconul il taiem subtire si il prajim intr-o lingurita de unt.Cand e gata il scoatem pe un servetel absorbant.
Cascavalul il taiem cubulete mici.
Punem in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: apa, sare, untul taiat marunt, faina, drojdia , zaharul si deasupra ierburile si condimentele aromate.
Programam masina pentru framantat si dospit( Dough) si o lasam sa-si faca programul.
La semnalul sonor adaugam baconul prajit, cascavalul si semintele si lasam masina sa-si faca programul.
Cand acesta s-a terminat scoatem aluatul pe un blat presarat cu faina si il facem sul.
Intr-o forma rotunda unsa cu unt presaram putina faina si asezam sulul de paine.
Cuptorul il incalzim la 160 de grade si introducem painea dupa ce am uns-o cu galbenusurile batute bine.
Sasam sa se coaca aproximativ o ora.
Scoatem forma din cuptor si lasam painea sa se raceasca in ea 10-15 minute, apoi o scoatem din forma si o putem felia.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cascaval si ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|