Pâine cu înveliş crocant din sos de roşii

Postat de ionix in Piine
15 Oct 2010 | 3503 vizualizari
Pâine cu înveliş crocant din sos de roşii

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 3 linguri cu unt
  • lingurita cu zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • lingura cu Sare
  • 4 linguri cu sos de rosii mai grosut amestecat cu o lingura de ulei

Mod de preparare

Mai intai facem maiaua. Apa calduta se amesteca cu zaharul si turnam peste drojdie. Presaram putin faina si lasam la dospit cateva minute, la loc cald. Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem  sarea si untul topit (care a fost si racit). Adaugam maiaua in mijloc si incepem a framanta, dinspre margine spre centru. Se framanta bine pana cand iese un aluat nelipicios si usor de framantat. Daca e nevoie mai puneti putina faina sau putin ulei, depinde cum este asimilata faina. Bolul se acopera si se da la loc foarte calduros. Se lasa la dospit circa 45 de minute.

Intre timp pregatim tava in care vom pune painea. Dupa ce a stat la dospit, rulam aluatul si-l asezam intr-o forma de cozonac. Acoperim forma si dam din nou la loc calduros, mai lasam la dospit circa 30 de minute. Dupa ce a stat la dospit si-n tava, crestam painea in 3 locuri si apoi ungem painica cu sosul de rosii.

Se da la cuptor la foc mediu, in partea de sus a cuptorului, si se lasa pana se rumeneste frumos. se face testul cu socbitoarea inante de a fi scoasa din cuptor. Se taie doar dupa ce s-a racit, pentru a nu incruzi painea.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine cu înveliş crocant din sos de roşii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine

Postat de lucy2002

Paine

 Drojdia se amesteca cu zaharul. Peste drojdie adaugam apa calduta. Cernem faina intr-un bol si amestecam cu sarea. Facem o gropita la mijloc, adaugam pe rand apa amestecata cu drojdia...

Citeste continuarea

Chifle pentru hamburger

Postat de RuxyRux

Chifle pentru hamburger

Am cernut faina intr-un vas, am adaugat drojdia, zaharul, uleiul si sarea pe margine, si am turnat laptele caldut. Am framantat aluatul, rapid in cateva minute, l-am crestat adanc in forma de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2010, 17:29
ce bine arata
la 15.10.2010, 17:31
mmmm...calda ...asaaaasa mi se aplece...mmmm....5f
la 15.10.2010, 17:45
Interesanta!
la 15.10.2010, 18:23
mai nu stiu cum iesela voi painea, dar la mine un a nu prea...se cocae da are o coaja...jumatate din paine e coaja si tare ramane....cat o tii in cuptor si la cate grade o coci?
la 15.10.2010, 18:23
imi place

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking