Paine cu lapte

Postat de LUK in Piine
4 Iul 2011 | 3366 vizualizari
Paine cu lapte

By Ruxy..multumesc!(eu am injumatatit cantitatile si a iesit mai mica painica dar fff buna..cantitatile scrise sunt cele injumatatite)

Ingrediente

  • 140ml lapte
  • 65ml apa
  • o lingura de unt
  • 340gr faina
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita si jumatate de sare
  • o lingurita de drojdie uscata
  • 2-3 linguri de lapte pt uns

Mod de preparare

   Drojdia uscata am dizolvat-o in 50ml lapte caldut amestecat cu zahrul(din cantitatea totala de lapte).Lasam putin la crescut(5-10min).Intre timp punem untul impreuna cu restul de lapte pe foc mic sa se topeasca untul.Punem faina in castron.

In mijlocul fainii punem drojdia.Pe margini punem sarea.Peste lapte turnam apa avand grija sa ramana caldut lichidul.Turnam apoi peste faina siframantam un aluat elastic.Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospitil punem in tava de cozonac unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt(sau daca doriti folositi o alta tava in care puneti  hartie de copt si ii dati forma rotunda painii).Ungem painea cu lapte si presaram cu faina.Coacem la 220 de grade timp de 30min. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Iata cum se prepara reteta Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World Daca aveti deja piure ramas, puteti sa-l folositi cu succes.Daca nu, atunci...

Citeste continuarea

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

Postat de momo121

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

Curatam ceapa si o dam prin blender, iar painea o inmuiem in lapte/apa, o scurgem si le adaugam peste carne, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia sau alte arome preferate, amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2011, 22:16
vreau si eu
la 04.07.2011, 22:19
o pufosenie de paine ...buna
la 04.07.2011, 22:25
E foarte buna painea cu lapte Langa slana si ceapa merge la fix
la 04.07.2011, 23:55
la 05.07.2011, 01:41
super ti-a iesit

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking