Paine cu lapte

Postat de marianascarlat in Piine
13 Mar 2013 | 4059 vizualizari
Paine cu lapte

Pentru ca s-a odihnit cam mult am crezut de cuviinta sa mai folosesc outin masina de facut paine. Pentru reteta asta m-am inspirat de la Gabriela Cara, dar n-am respectat-o intocmai.

Ingrediente

  • 500 g de faina
  • 220 ml de lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 lingurite de miere
  • 2 lingurite de sare
  • 2 lingurite de drojdie uscata
  • 70 g de unt

Mod de preparare

In masina de paine se pun ingredientele in aceasta ordine: laptele, sarea, zaharul, mierea, ouale, untul moale, faina iar deasupra sa nu atinga componentele lichide, drojdia uscata. Se programeaza masina  pe programul pentru framantare si dospit, cca. 1 ora si jumatate.

Dupa ce s-a oprit masina, se scoate aluatul pe blatul de lucru, care la mine e blatul dulapului de bucatarie.

Aluatul va iesi usor moale, dar nu se va lipi de mana. Se imparte aluatul in sase bucati. Fiecare bucata se intinde in forma de dreptunghi. Se ruleza pe latura lunga si se mai lasa zece minute la dospit, acoperite pe blatul de lucru de un prosop textil.

Se tapeteaza doua  forme de cozonac de Yena cu hartie de copt, apoi se ung cu unt.

Se iau bucatile de aluat si din nou se intind in forma dreptunghiulara. Se ruleaza si se pun in tavile pregatite.

Se acopera cu prosopul si se mai   lasa o ora la dospit

Intre timp se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cand au crescut frumos, painicile se ung cu lapte si se dau la cuptor.

Eu intotdeana le pun aproape de mijlocul cuptorului vreo 30 de minute, dupa care le mut foarte sus vreo 15-20 de minute, sa se rumeneasca frumos si deasupra si sa nu am surpriza sa se arda prea rau dedesubt.

Cand sunt frumos rumenite le scot din cuptor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Iata cum se prepara reteta Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World Daca aveti deja piure ramas, puteti sa-l folositi cu succes.Daca nu, atunci...

Citeste continuarea

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

Postat de momo121

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

Curatam ceapa si o dam prin blender, iar painea o inmuiem in lapte/apa, o scurgem si le adaugam peste carne, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia sau alte arome preferate, amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2013, 09:30
Ce painica buna!
la 13.03.2013, 09:31
buna,buna,buna!
la 13.03.2013, 09:37
ca painica buna,zic si eu
la 13.03.2013, 09:38
la 13.03.2013, 10:58
Tare buna painica

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking