Paine cu miere

Postat de sufletista in Piine
9 Feb 2013 | 3478 vizualizari
Paine cu miere

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingura sare
  • 2 linguri miere
  • 2 galbenusuri+1 albus
  • 3 linguri smantana
  • 200 ml lapte
  • Uns
  • 1 galbenus
  • lapte

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam drojdia cu putina apa calduta si 1/2 lingurita zahar, amestecam si lasam la dospit cca 10 min.

Intr-un vas cernem faina si facem gaura in mijloc, adaugam galbenusurile, albusul batute cu sarea, mierea si putin lapte,

Adaugam amestecul de drojdie, smantana si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut, framantam o coca elastica dupa care acoperim si lasam la dospit 1 ora,

Intindem coca si taiem dreptunghiuri pe care le vom suprapune  lasand 2-3 cm din fiecare dreptunghi,

Asezam frumos in tava tapetata cu hartie de copt,

Ungem cu un galbenus desfacut cu putin lapte,acoperim si mai lasam la dospit 20 min,

Dam tava la cuptor pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu miere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de salata de pui cu mango

Postat de cristeena20

Reteta de salata de pui cu mango

Iata cum se prepara Reteta de salata de pui cu mango Feliile de piept de pui de condimenteaza cu sare, piper, praf de usturoi si curry; stropim cu putin ulei de masline si lasam acoperite...

Citeste continuarea

Challah, paine evreiasca

Postat de RODIMUR

Challah, paine evreiasca

Se frământă un aluat din: făină, apă rece, oul întreg, gălbenușurile, mierea, drojdia mărunțită, zahărul tos și sarea. Când aluatul este ferm, se încorporează...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2013, 22:23
nu ma gandeam niciodata la miere in paine
la 09.02.2013, 22:24
la 09.02.2013, 22:25
de ce nu...nu mi-a trecut prin cap,dar si eu mananc miere pe paine,super Lau
la 09.02.2013, 22:25
dia pentru gustul meu e prea dulce,dar puiuti au fost incantati
la 09.02.2013, 22:25
Ce buna!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking