Paine cu masline,cartofi si ardei rosu copt

Postat de nadina73 in Pizza
8 Aug 2010 | 5552 vizualizari
Paine cu masline,cartofi si ardei rosu copt

o paine grozava

Ingrediente

  • 1,1-1,2 kg faina alba(depinde si de cartofi )
  • 2 cartofi mari fierti (nu stiu cate g au avut)
  • 1 cutie mica masline negre fara samburi
  • 1-2 linguri de zahar
  • 1 ardei rosu gras mare
  • 1,5 lingurite de sare
  • 50 g unt topit
  • 500 lapte(apa)
  • 40 g drojdie

Mod de preparare

Se curata cartofii si se pun la fiert,apoi se zdrobesc bine cu furculita .

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut se amesteca cu zaharul.

Se coace ardeiul pe plita apoi se sareaza si se lasa acoperit 5 minute dupa care se curata de pielita si se toaca marunt.

La fel si maslinele se scurg bine si se toaca marunt

Cand avem toate pregatite se pun in masina de paine si se lasa la programul de framantat /dospit(cantitatile sant cam mari si la un moment dat a trebuit sa le scot din masina de paine)

se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul,

este un aluat mai moale se lucreaza mai greu putin cu el ,dar merita

Cand aluatul a dospit se pune pe masa de lucru si se amesteca bine cu faina dupa  care se unge o tava cu putin unt sau ulei si se pune aluatul ,se lasa la dospit inca  20 minute dupa care se da tava la cuptor 35 minute la 170 grade

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline,cartofi si ardei rosu copt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa

Postat de simona72

Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa

Pentru papricas: transam puiul in bucati separate- aripile, pulpele superioare si inferioare, am inlaturat sira spinarii, iar pieptul l-am taiat in sferturi. Am spalat bine bucatile de pui si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2010, 19:36
Prima
la 08.08.2010, 21:10
sylvia
la 08.08.2010, 21:17
waw! Ce minumatie!
la 08.08.2010, 21:24
doamne ce minunatii mai faci..
la 08.08.2010, 22:13
Esti experta in materie de paine! si nu numai!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking