Supa crema "Exotic International"

Postat de Doinavar in Supe
11 Feb 2013 | 3336 vizualizari
Supa crema "Exotic International"

Cand spui supa crema, te gandesti la ceva obisnuit, chiar banal. Dar poti sa o faci foarte, foarte interesanta, sa atraga toate privirile. Este sanatoasa si plina de vitamine..

Ingrediente

  • pieptul sau pulpele superioare de la 1 pui
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel (1 pastarnac)
  • 1 felie de telina
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 2 oua (unul fiert tare si unul crud)
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 50 g frunze spanac sau loboda verde
  • 100 ml lapte fiert sau pasteurizat
  • 50 ml smantana
  • unt cat o nuca
  • 1 lingurita zahar, sare, piper alb, chili
  • 4 lingurite ulei de masline
  • 4 felii de paine (pentru crutoane)

Mod de preparare

Se pune la fiert carnea de pui in 2 litri de apa rece cu putina sare si concentratul de pui. Se adauga zarzavaturile: morcovul, patrunjelul, ceapa, telina si cartofii. Dupa ce s-au fiert (aprox.20-25 minute) se scot zarzavaturile si carnea. Se taie cartoful si legumele albe in bucati mai mari, se dezoseaza si se taie carnea in bucati. Se adauga din nou in zeama si se mixeaza. Condimentati, adaugati zaharul, laptele si jumatate din smantana.

Impartiti supa in 2, 3, 4 sau 5 parti, nu neaparat egale, depinde de decorul dorit. In cana de blender le mixati pe rand cu morcovul fiert (portocaliu), ardeiul rosu (rosu), frunzele de spanac sau loboda oparite (verde), dar pastrati cateva frunzulite cu codita pentru decor, cu galbenusul de ou crud (galben). O parte o lasati alba si adaugati smantana ramasa, piper alb. Cea rosie o faceti putin mai picanta cu chili, in cea verde adaugati untul.

Turnati supa in farfurii in asa fel incat sa formati un peisaj cu alb si rosu, tinand farfuria putin inclinata, iar ultima se toarna, in partea mai goala a farfuriei, cea verde (insula unde va “creste” palmierul). Cand o turnati pe cea verde le va impinge pe celelalte. Puteti turna supa si in alte combinatii de culori, depinde de musafirii pe care vreti sa-i bucurati cu culorile tarii sau orice alt aranjament exotic (pentru copii sau la masa dumneavoastra).
Oul fiert se taie felii si se scot rondele de galbenus care se aseaza pe una din culori. Puteti folosi si rondele de albus sau felii intregi. Din frunzele oparite ramase aranjati palmierii.

Taiem feliile de paine in baghete sau cubulete, le stropim cu uleiul de masline si se rumenesc putin intr-o tigaie antiaderenta. Se scot pe farfurie, se condimenteaza cu putin piper alb. Eventual puteti sa le “pudrati” cu foarte putin patrunjel tocat marunt.

Succes la gatit si la pictat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema "Exotic International"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa croata de ciuperci in vas Zepter

Postat de camelia75

Supa croata de ciuperci in vas Zepter

1.Curatati ciupercile si cartofii,apoi le taiati cubulete. 2.In vasul Zepter, topiti untul,apoi puneti ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit.Le caliti 3 minute pana ceapa devine translucida....

Citeste continuarea

Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World

Iata cum se prepara reteta Skink Cullen, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World Daca aveti deja piure ramas, puteti sa-l folositi cu succes.Daca nu, atunci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2013, 13:42
ce fain arata
la 11.02.2013, 16:45
super
la 11.02.2013, 19:33
waw, imi place
la 11.02.2013, 20:34
Ce frumoas e aranjata!
la 11.02.2013, 22:41

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking