Paine cu sana si seminte de in

Postat de Sim0naWorld in Piine
13 Iun 2012 | 3669 vizualizari
Paine cu sana si seminte de in

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 25 g drojdie
  • 200 ml sana
  • 1 ou fazan
  • 100 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura rasa sare

Mod de preparare

Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol. Drajdia am dizolvat-o in putina apa calduta si am lasat-o sa creasca punand-o in mijlocul fainii.

Cand drojdia a scescum, am amestecat turnand si restul de apa, iar apoi sana.

Am incorporat si oul... iar la final semintele de in.

Am framantat aluatul pana a devenit elastic (cca 10 minute), adaugand treptat si uleiul de masline. Am pus bila intr-un vas, pe care l-am acoperit cu folie, si am lasat la crescut 45 minute.

Pe masa infainata am format painica, pe care am pus-o intr-un vas de yena uns in prealabil. Am acoperit vasul cu folie si am mai lasat la crescut 30 minute. Aici am gresit... ptr ca aluatul nu a putut creste calumea si s-a .. latit :)

Am dat vasul la cuptorul preincalzit, in care imediat am aruncat o ceasca de apa, intr-o tava asezata pe fundul cuptorului, inchizand rapid usa.

Am lasat painica la cuptor 40 minute.

A iesit o paine frumoasa si gustoasa, chiar daca nu a fost foarte inalta!

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu sana si seminte de in" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)

Postat de rhapsody

Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)

1.Pune miezul de nuca intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu tava in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru 5-6 minute, sau il poti coace intr-o tigaie neaderenta pe aragaz....

Citeste continuarea

Chifle negre cu seminte si pasta de masline

Postat de Valclaudia

Chifle negre cu seminte si pasta de masline

Punem drojdia impreuna cu sarea si zaharul intr-un vas incapator. Adaugam semintele de susan, in, floarea soarelui. Turnam apa calduta peste seminte si drojdie. Adaugam pasta de masline,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2012, 23:04
Iti fur o felie ca arata tare bine!
la 13.06.2012, 23:05
ce frumoasa e painica ta!
la 13.06.2012, 23:14
azi am luat si eu seminte de in,de abia astept sa le incerc. super painica ai facut
la 13.06.2012, 23:23
pai de unde ou de fazan tu Sim0,ca n-am?
si nici nu stiu sa fac painica
imi dai?
la 14.06.2012, 05:32
de curca nu merge oul? ca restul le am

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking