Paine cu seminte si rozmarin

Postat de alldaycooking in Piine
4 Aug 2012 | 2854 vizualizari
Paine cu seminte si rozmarin

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 220 ml apa calduta
  • 50 ml ulei de cocos
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita fructoza
  • sare
  • 1 mana seminte de floarea soarelui
  • 1 lingura seminte de in
  • 1/2 lingurita rozmarin maruntit

Mod de preparare

Faina amestecata cu putina sare am pus-o intr-un castron si la nijlocul acesteia am facut o gropita in care am pus drojdia maruntita. Peste drojdie am adaugat fructoza si 100 ml apa calduta. Am lasat drojdia cam 10-15 minuta pana cand au aparut basicute la suprafata acesteia.

Restul de apa calduta am amestecat-o cu leiul de cocos. Am adaugat treptat din amestecul de lichide si am framantat aluatul. 

Am lasat la dospit la loc caldut. 

Dupa ce si-a dublat volumul am framantat pentru scurt timp  si am lasat din nou la dospit.

Cand si-a dublat din nou volumul am adaugat semintele, rozmarinul si uleiul de masline si am modelat o painica pe care am asezat-o intr-o tava de chec. 

Am facut 3 crestaturi la supra fata painicii si am lasat-o sa mai creasca inainte de a o pune la copt. Dupa 15 minute am introdus painea in cuptor la 180 grade Celsius. 

Cand a fost frumos rumenita am scos painea din cuptor si am stropit crusta cu putina apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tartine cu crema de sprot afumat

Postat de mihaelar63

Aperitiv tartine cu crema de sprot afumat

Gogosarul se taie cubulete marunte . Patrunjelul se toaca si usturoiul se piseaza . Stoarceti zeama de lamiie . Sprotul afumat impreuna cu uleiul in care este conservat se...

Citeste continuarea

Paine aromatizata, cu masline

Postat de RODIMUR

Paine aromatizata, cu masline

Măslinele se spală din timp, sub jet de apă rece și se scurg total de apă (eventual se șterg, cu hârtie absorbantă). Se amestecă bine condimentele: sarea extrafină, boiaua de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2012, 20:52
buna!
la 04.08.2012, 20:53
e super painea ta, felicitari!
la 04.08.2012, 20:56
cred ca e si gustoasa si aromata
la 04.08.2012, 20:58
Meri tu este vinoovata pentru ca m-am apucat sa fac paine pe caldurile astea!
la 04.08.2012, 20:59
Eu sunt incantata de painea facuta cu drojdie proaspata, cel putin mie imi iasa mult mai bine decat cu drojdie uscata.

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking