Paine mediteraneana

Postat de Sidy in Piine
17 Mai 2012 | 4370 vizualizari
Paine mediteraneana

Oare este cineva care poate rezista miresmei de paine calda, proaspat scoasa din cuptor ? Ce poate fi mai placut decat mirosul imbietor al unui colt de paine proaspat rupt si painea aburinda....cu arome mediteraneene ? Miresmele acestea imbatatoare le-am gasit in retetele de chifle mediteraneene ale lui RuxyRux . Multumesc mult pentru idee, Ruxy !

Ingrediente

  • 300 ml apa calduta
  • 2 lingurite sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 500 g faina alba( macinata de noi la moara)
  • 140 g faina neagra( de la Plafar)
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 lingurite zahar
  • oregano
  • seminte de in
  • chimion
  • rozmarin

Mod de preparare

Introducem in masina de paine toate ingredientele in ordinea in care le-am scris , mai putin semintele si aromele mediteraneene.

Programam masina pe Aluat(DOUGH) si o lasam sa-si faca programul .

In momentul cand se aud semnalele acustice, adaugam mirodeniile si lasam masina sa-si faca programul  mai departe .

Peste catva timp puteti sa scoateti aluatul din masina, dupa ce e framantat si dospit si sa-l puneti la copt in cuptor, dandu-i o farma rotunda ,sau puteti sa-l lasati in masina sa se coaca in forma masinii.

In curand veti simti minunata mireasma a painii proaspat coapte....

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine mediteraneana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine mediteraneana la tava

Postat de RuxyRux

Paine mediteraneana la tava

Se cerne faina intr-un vas, se adauga zaharul si drojdia uscata in mijloc, pe margine sarea si uleiul si se adauga apa calduta putin cate putin pana o incorporam pe toata. Se framanta aluatul (nu...

Citeste continuarea

Paine mediteraneana cu ulei de masline

Postat de postavaru

Paine mediteraneana cu ulei de masline

Intr-un castron amestecam ingredientele uscate cu apa calduta si framantam maxim 7 minute. Adaugam apoi uleiul si mai framantam 3 minute. Formam o bila pe care o ungem cu ulei de masline....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2012, 08:34
la 17.05.2012, 08:41
Super!
la 17.05.2012, 08:43
cu masina poate c-as mai face si eu painica
la 17.05.2012, 08:43
foarte buna
la 17.05.2012, 09:30
ce paine buna ai acut Sidy!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking