Paine mediteraneana

Postat de Sidy in Piine
17 Mai 2012 | 4388 vizualizari
Paine mediteraneana

Oare este cineva care poate rezista miresmei de paine calda, proaspat scoasa din cuptor ? Ce poate fi mai placut decat mirosul imbietor al unui colt de paine proaspat rupt si painea aburinda....cu arome mediteraneene ? Miresmele acestea imbatatoare le-am gasit in retetele de chifle mediteraneene ale lui RuxyRux . Multumesc mult pentru idee, Ruxy !

Ingrediente

  • 300 ml apa calduta
  • 2 lingurite sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 500 g faina alba( macinata de noi la moara)
  • 140 g faina neagra( de la Plafar)
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 lingurite zahar
  • oregano
  • seminte de in
  • chimion
  • rozmarin

Mod de preparare

Introducem in masina de paine toate ingredientele in ordinea in care le-am scris , mai putin semintele si aromele mediteraneene.

Programam masina pe Aluat(DOUGH) si o lasam sa-si faca programul .

In momentul cand se aud semnalele acustice, adaugam mirodeniile si lasam masina sa-si faca programul  mai departe .

Peste catva timp puteti sa scoateti aluatul din masina, dupa ce e framantat si dospit si sa-l puneti la copt in cuptor, dandu-i o farma rotunda ,sau puteti sa-l lasati in masina sa se coaca in forma masinii.

In curand veti simti minunata mireasma a painii proaspat coapte....

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine mediteraneana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine mediteraneana la tava

Postat de RuxyRux

Paine mediteraneana la tava

Se cerne faina intr-un vas, se adauga zaharul si drojdia uscata in mijloc, pe margine sarea si uleiul si se adauga apa calduta putin cate putin pana o incorporam pe toata. Se framanta aluatul (nu...

Citeste continuarea

Paine mediteraneana cu ulei de masline

Postat de postavaru

Paine mediteraneana cu ulei de masline

Intr-un castron amestecam ingredientele uscate cu apa calduta si framantam maxim 7 minute. Adaugam apoi uleiul si mai framantam 3 minute. Formam o bila pe care o ungem cu ulei de masline....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2012, 08:34
la 17.05.2012, 08:41
Super!
la 17.05.2012, 08:43
cu masina poate c-as mai face si eu painica
la 17.05.2012, 08:43
foarte buna
la 17.05.2012, 09:30
ce paine buna ai acut Sidy!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking