Paine cu susan

Postat de Swanheart in Piine
26 Noi 2009 | 11521 vizualizari
Paine cu susan

De aproximativ un an cumparam rar paine, ne place sa o facem noi, in masina de paine. Cel mai mult ne place painea cu susan...

Ingrediente

  • 400 ml apa calduta
  • 1 masura mare de zahar
  • 2 masuri mari de ulei
  • 2 masuri mici de sare
  • 600 gr. faina 650 (e o faina speciala pt paine)
  • o masura si jumatate de drojdie uscata
  • 1 galbenus amestecat cu o lingurita de lapte
  • susan
 

Mod de preparare

Se aseaza toate ingredientele in masina de paine, in ordinea indicata, mai putin galbenusul si susanul. E importanta ordinea, faina trebuind sa fie penultima iar drojdia ultima (drojdia nu trebuie sa aiba contact cu lichidele).

Eu folosesc programul rapid. Cand aluatul e deja crescut, inainte de a incepe coacerea, ridic capacul, cu o pensula il ung cu galbenusul amestecat cu lapte si apoi presar semintele de susan. Las sa se coaca pana la semnalul sonor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu susan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Postat de katty

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda...

Citeste continuarea

Hummus de fasole

Postat de katty

Hummus de fasole

Daca nu aveti fasole gata fiarta, spalati fasolea, o puneti la inmuiat in apa rece cateva ore, apoi o puneti la fiert intr-o oala sub presiune. Scurgeti fasolea si o lasati sa se raceasca. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2011, 00:12
f buna si frumoasa paine
la 24.03.2011, 00:29
Super

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking