Paine de casa ca la Botosani

Postat de carla27carla in Piine
21 Mai 2013 | 9614 vizualizari
Paine de casa ca la Botosani

Tot in cuptor este facuta,putin mai deosebita.

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie
  • 100 ml lapte
  • 400 ml apa
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

 Se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 100 gr de zahar si 100 ml de lapte caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam 2 oua, 100 gr zahar, sarea  si incepem sa framantam adaugand cate putina apa calduta pana cand se dezlipeste aluatul de pe mana.La urma adaugam uleiul si mai framantam un pic.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Tava de cozonac se unge cu ulei si incepem sa asezam painea acolo.La inceput impletim 2 fasii subtiri de aluat si le punem pe fundul tavii ,apoi incepem sa impletim painea : 2 fasii mai groase de aluat apoi inca una peste ele .Se aseaza in tava ,se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa ca la Botosani" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Painici umplute cu muschi file si cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Painici umplute cu muschi file si cascaval

Se cern 200 g faina intr-un castron si se presara cu sare. Intr-un alt castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida, apoi se toarna peste faina. Se adauga iaurtul si...

Citeste continuarea

Paine cu seminte

Postat de cristeena20

Paine cu seminte

Amestecam drojdia cu apa calduta ; faina o punem intr-un bol si o amestecam cu seminte. eu am folosit de in, susan, floarea soarelui, de dovleac). Amestecam usor cu apa amestecata cu drojdia si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2013, 06:50
Ce bine arata !
la 21.05.2013, 06:57
Ce pufosenie frumoasa si buna!
la 21.05.2013, 08:01
la 21.05.2013, 08:09
ce bine arata!
la 21.05.2013, 08:30
Parce e cozonac!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking