Paine de casa ca la Botosani

Postat de carla27carla in Piine
21 Mai 2013 | 9622 vizualizari
Paine de casa ca la Botosani

Tot in cuptor este facuta,putin mai deosebita.

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie
  • 100 ml lapte
  • 400 ml apa
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

 Se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 100 gr de zahar si 100 ml de lapte caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam 2 oua, 100 gr zahar, sarea  si incepem sa framantam adaugand cate putina apa calduta pana cand se dezlipeste aluatul de pe mana.La urma adaugam uleiul si mai framantam un pic.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Tava de cozonac se unge cu ulei si incepem sa asezam painea acolo.La inceput impletim 2 fasii subtiri de aluat si le punem pe fundul tavii ,apoi incepem sa impletim painea : 2 fasii mai groase de aluat apoi inca una peste ele .Se aseaza in tava ,se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa ca la Botosani" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Focaccia cu masline si rozmarin

Postat de rocsi_1612

Focaccia cu masline si rozmarin

Aluatul: Intr-un vas amestecati apa, uleiul si zaharul. Adaugati cam jumatate din cantitatea de faina, cernuta, amestecati, apoi puneti drojdia. Adaugati si restul de faina, framantat pana...

Citeste continuarea

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina si se lasa sa dospeasca. Dupa aceea, se adauga sarea si restul de faina si se framanta totul. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2013, 06:50
Ce bine arata !
la 21.05.2013, 06:57
Ce pufosenie frumoasa si buna!
la 21.05.2013, 08:01
la 21.05.2013, 08:09
ce bine arata!
la 21.05.2013, 08:30
Parce e cozonac!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking