Ingrediente
- 400- 450 g faina
- 1 plic drojdie uscata
- o lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
- 4 linguri ulei
- 250 ml apa
Mod de preparare
Punem faina intr-un vas, apoi o amestecam cu drojdia uscata, dupa care facem o groapa in mijlocul ei si punem apa calduta, sarea, zaharul si uleiul si incepem sa framantam pana aluatul devine unul elastic nelipicios.
Dupa ce am framantat bine il lasam la dospit o ora langa o sursa de caldura ( ochiul de la ragaz ), acoperim vasul cu un propop.
Dupa ce a crescut, ii dam forma dorita, punem aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si mai lasam sa creasca in tava 20-30 min.
Dupa ce au trecut si cele 20 - 30 de minute umezim aluatul cu putina apa ( doar cat sa luceasca), punem faina din abundenta si bagam la cuptorul preincalzit o ora.
Dupa ce s-a rumenit o scoatem si o invelim cu un prosop, daca vrem coaja mai moale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa ( prima mea painica)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|