Paine dietetica

Postat de krinakrina in Piine
31 Dec 2011 | 14965 vizualizari
Paine dietetica

Este de doua ori dietetica, intai pentru ca este fara sare si apoi pentru ca ea contine muuuulte fibre, fiind facuta din faina integrala 100%. Este buna in dietele de slabit, dar si atunci cand avem recomandare de la medic sa nu consumam sare (hipertensiune, boli de rinichi, tratament cortizonic). Dar cel mai bun lucru este ca dupa a doua felie, veti simti ca v-ati saturat...

Ingrediente

  • 300 gr faina integrala
  • 180 ml apa
  • 3,5 gr drojdie deshidratata (jumatate de pachet de 7 gr)
  • 1 lingurita de ulei

Mod de preparare

Din cantitatile date va iesi o paine de 400 de grame.

Apa se incalzeste usor. Intr-un vas se amesteca faina, drojdia si apa pana se formeaza o sfera. La inceput amestecati cu o paleta, iar spre final cu mana. Aluatul trebuie sa fie elastic, dar sa nu se lipeasca de mana. Dupa ce ati format bila, puneti uleiul pe fundul vasului si dati bila prin ulei pe toate partile.

Se acopera vasul, pentru a feri aluatul de curenti, si se pune la dospit intr-un loc cald pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Se pregateste vasul de pus la cuptor ungandu-l cu ulei si tapetandu-l cu faina (sau puneti hartie de copt).

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se apasa cu mana ca sa iasa aerul din el, usor, apoi se framanta usor cu mainile, se intinde, se ruleaza si se asaza in forma dorita.

Se pune din nou la dospit, acoperit, intr-un loc cald, pentru inca o ora, sau pana cand isi dubleaza din nou volumul.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Cand aluatul si-a dublat volumul si cuptorul si-a atins temperatura, se pune usor in cuptor, ca sa nu iasa aerul din el.

Se coace 25-30 minute si se face testul cu scobitoarea. Se scoate din forma, se pune pe un gratar sa se raceasca. Daca pe spate suna a gol cand o bateti, e de bine...

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine dietetica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu faina de macinis grau integral si fulgi de ovaz

Postat de mihaelar63

Paine cu faina de macinis grau integral si fulgi de ovaz

 Se pune, pentru inceput, in cuva masinii de paine apa calduta, drojdia, zaharul si uleiul. Se continua cu fainurile si sarea . Setati masina de paine pe programul...

Citeste continuarea

Paine dietetica cu seminte si tarate

Postat de Valclaudia

Paine dietetica cu seminte si tarate

Pentru inceput amestecam drojdia cu sarea si indulcitorul. Adaugam apoi apa calduta si toate celelalte ingrediente indiferent de ordine. Amestecam cu mana toate ingredientele, vom obtine o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2012, 12:47
la 01.01.2012, 13:34
bravo
La multi ani !!!!
la 01.01.2012, 15:13
La multi ani cu sanatate!
la 01.01.2012, 16:19
La multi ani in 2012!
la 01.01.2012, 19:09
La multi ani!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking