Paine graham cu masline verzi

Postat de nadina73 in Piine
16 Mai 2010 | 7351 vizualizari
Paine graham cu masline verzi

este o paine foarte buna si sanatoasa

Ingrediente

  • 6oo faina alba
  • 500 faina integrala
  • 7-8 linguri tarate
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar brun
  • 250 g masline verzi(negre )fara samburi
  • 120 g unt topit
  • 50 ml ulei masline
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Se inmoaie drojdia in apa calduta apoi se pune zaharul si sarea. Se pun in masina de paine ,apoi se pune faina ,taratele,faina integrala,untul topit si uleiul.

Se lasa sa le amestece bine, apoi cand piuie masina de paine se pun maslinele tocate, nu foarte marunt (eu am pus masline verzi,aseara cand am vazut ca nu mai am paine,magazinele erau inchise si nu aveam decat masline verzi in casa,sant bune si cu cele verzi in schimb cele negre se observa mai bine in paine)

Dupa ce a dospit painea se scoate si se imparte in 2 bucati,o sa va iasa  2 paini in 2 tavi de cozonac,pe care eu le-am impletit in 3.

Se pune aluatul in tava unsa,eu pun si folie de aluminiu , se lasa sa creasca 20-30 minute dupa care se unge bine cu ulei si se pune la cuptor pt 30-35 minute la 170 grade.

La fel de bine se poate face si fara masina de paine, se framanta cu mana si o sa va iasa la fel de bine

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine graham cu masline verzi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Turte umplute

Postat de rocsi_1612

Turte umplute

Cernem faina intr-un bol. Frecam drojdia cu zaharul pana ce se dizolva. Peste faina punem smantana, drojdia dizolvata si sarea. Incepem sa framantam, turnam lapte putin cate putin, pana...

Citeste continuarea

Covrigi cu sare

Postat de reisnaor_2006

Covrigi cu sare

       Intr-o cana, punem drojdia, sarea, zaharul si laptele. Lasam 10 minute deoparte. Punem intr-un castron faina si adaugam maiaua, uleiul si framantam un aluat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2010, 19:01
ce paini minunate
la 16.05.2010, 19:05
asa e rocsi si ce gustoasa e ,e groaza,multumesc mult rocsi
la 16.05.2010, 19:17
Iar mai lasat fara cuvinte.....ce frumos ai impletit-o............si ce rumena este.Nadina eu am facut cu masline negre si am observat ca acestea inegresc putin painea............5 furcu si plec repede ca nu mai pot de pofta..............
la 16.05.2010, 19:21
madioto si eu am facut cu masline negre si nu sa inegrit ,probabil depinde de masline sau ai pus si apa de la masline?
la 16.05.2010, 19:22
sunt super frumoase..... eu stiu ca tu faci paine minunata.... imi place si ideea cu folia de aluminiu in loc de hartie de copt in tavi....

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking