Paine impletita dublu

Postat de nadina73 in Piine
7 Apr 2010 | 6299 vizualizari
Paine impletita dublu

o panine pufoasa si gustoasa

Ingrediente

  • pt 2 tavi de cozonac
  • 1 kg faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura mare de zahar brun
  • 30 g drojdie proaspata
  • 10 lingurite lapte praf
  • 480 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt topit
  • susan si mac pentru ornat+1 lingura de unt topit

Mod de preparare

Se ameteca bine apa calduta u sarea si zaharul brun apoi se pune drojdia si se amteca bine dupa care eu le pun la masina de paine (pe programul de framantat+dospit  ) se pune faina uleuiul si untu topit si laptele praf

Dupa ce a dospit bine se imparte aluatu in 2 parti si se fac 2 paine in forma de cozonac sau..................in ce forma doriti

Unu l-am impletit dublu si unu simplu

Dupa ce ia-ti dat forma dorita i puneti in tava unsa cu putin ulei apoi se lasa sa cresca 30 minute dupa care se ung cu putin unt topit se pune susan ,mac sau chair zahar brun si va avea o culoare foarte placuta

Se pune la cuptor pentru 30-35 minute la 160-170 grade

PS.Pentru paine impletita dublu faceti 6 bastonase apoile impletiti cate 3 fiecare si apoi ambele impreuna,este poza la cea cu mac

Iar cea simplu e impletita in 3 din trei bastoane

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita dublu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Covrigi de casa cu seminte si parmezan

Postat de Valclaudia

Covrigi de casa cu seminte si parmezan

Preincalzim cuptorul la 60 grade. Intr-un castron incapator sfaramam drojdia intre degete, adaugam sarea de Himalaya si zaharul brun. Amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apoi laptele...

Citeste continuarea

Painici umplute cu carne tocata de porc si sos de rosii

Postat de Pungasa_Rogue

Painici umplute cu carne tocata de porc si sos de rosii

Se pune carnea intr-o tigaie impreuna cu uleiul, putina sare si putin piper proaspat macinat. Se inabuse, acoperind tigaia cu un capac. Se adauga vinul, cepele (curatate de foi, spalate si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2010, 07:44
CE BN ARATA, CE BUNA E O MASINA DIN ASTA
la 08.04.2010, 07:44
la 08.04.2010, 08:56
Vin si eu la o felie de paine cu 5 furculite arata foarte bine
la 08.04.2010, 10:14
super bine arata ,ai zis ca esti tare incantata de masina si ca te ajuta tare mult
la 08.04.2010, 10:21
Arata super . Felicitari parca e painea ce era in tara impletita, doar ca aia era rotunda. Cand cumparam paine impletita cel putin jumatate era mancata goala ca si un cozonac.Semintele ce le-ai pus pe deasupra ma incanta ,incearca sa pui si in aluat ii da un gust deosebit. Felicitari.

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking