Paine la tava

Postat de RuxyRux in Piine
19 Dec 2011 | 5035 vizualizari
Paine la tava

Pur si simplu...divina!

Ingrediente

  • 500 gr faina plus doua linguri
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 4 linguri pline de ulei de palmier
  • 2 lingurite rase sare
  • 1 lingura si jumatate de zahar 
  • 1 plic drojdie uscata
  • seminte de floarea soarelui, dovleac( optional)
  • 1 galbenus de ou si 5 linguri de lapte pentru uns

Mod de preparare

 

Eu am dublat reteta pentru doua paini.

1. Se cerne faina in vasul de framantat

2. Se face o mica gropita la mijloc, se pune drojdia si deasupra se presara zaharul.

3. Se pune sarea pe o margine, apoi uleiul pe alta margine.

4. Se adauga apa si laptele( caldute) treptat si se framanta un aluat bun care nu se mai lipeste de maini...e posibil sa mai avem nevoie de o lingura doua de faina.

5. Se acopera cu un servet si se lasa la loc cald in bucatarie( eu las langa flacara deschisa a aragazului).

6. Dupa o ora se impatureste aluatul de trei ori, prin pliere parte peste parte.

7. Se da forma tavii si se aseaza in tava de cozonac( chec).

7.Se mai lasa la crescut o jumatate de ora sau pana ajunge in marginea formei.

8. Se unge cu oul amestecat cu lapte si apoi se cresteaza in forma de cruce pe mijloc si se presara semintele sau dupa dorinta personala.

9. Se coace la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 25-30 de minute.

10. Se taie numai cand este perfect racita. Ies doua paini mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine aperitiv invartita

Postat de RODIMUR

Paine aperitiv invartita

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și se adaugă: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Se toarnă lapte cald,...

Citeste continuarea

Colac impletit in 4

Postat de RODIMUR

Colac impletit in 4

În vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sarea și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul, untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2011, 22:55
immmm, parca i simt mirosul ... aseara am facut si noi, tot la tava
la 19.12.2011, 22:57
E cu dedicatie Bucatarasului de trei ani minunati! Si daaa...miroase divin!
la 19.12.2011, 23:03
wow......cum arata..... ,m-ai omorat,ii simt mirosul pana aici
la 19.12.2011, 23:04
Iti trmit o painica urgent Ela
la 19.12.2011, 23:04
a ajuns pana aici mirosul am cam inceput si noi sa facem la sfarsit de saptamana paine de casa

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking