Paine pentru sandwichuri

Postat de postavaru in Piine
20 Dec 2011 | 3547 vizualizari
Paine pentru sandwichuri

La multi ani Bucataras!!! Gaby a adus tortul, eu vin cu painea proaspata ... sa vedem cine aduce sarea? :))

Ingrediente

  • 280 g faina tip 650
  • 200 g faina neagra
  • 125 g lapte
  • 125 g apa
  • 55 g unt
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 25 g drojdie proaspata

Mod de preparare

Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putin lapte caldut si lasam 5 minute sa creasca.

Intr-un castron cernem faina. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia activata. Incepem sa framantam si adaugam laptele si apa caldute iar apoi sarea. Framantam pana se omogenizeaza ira la final adaugam untul topit, dar nu fierbinte.

Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut, la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit rasturnam aluatul pe blatul de lucru si framantam putin, pentru a scoate aerul. Dam aluatului o forma lunguiata si il asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Crestam cu un cutin foarte ascutit si lasam la crescut inca 15-20 de minute.

Coacem painica in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Scoatem painea pe un gratar si lasam la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pentru sandwichuri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine pentru sandwichuri

Postat de Brindusa

Paine pentru sandwichuri

Amesteca laptele, apa, drojdia si mierea. Lasa 5 minute (ai grija ca drojdia sa fie dizolvata bine) Intr-un castron mare pune faina si sarea. Fa o gaura in mijloc. Pune in gaura amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2011, 18:20
arata bine aduc eu sarea
la 20.12.2011, 18:30
ti-am luat-o inainte )) http://www.bucataras.ro/retete/paine-cu-faina-de-secara-faina-neagra-si-seminte-de-in-27841.html
Dar nu se supara, daca-i cu vin . Sarea o ia de la mine
la 20.12.2011, 18:34
la 20.12.2011, 18:46
numai bun pentru cina
la 20.12.2011, 19:16
Ina nu vazusem painica ta

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking