Ingrediente
-
- 210 ml lapte
- 60 ml apa calduta
- 1 ou
- 55 gr. unt (la temperatura camerei)
- 1 masura mare de zahar
- 2 masuri mici de sare
- 400 gr. faina 650 (e o faina speciala pt paine)
- 2 masuri mici de drojdie uscat
- 1 galbenus amestecat cu o lingurita de lapte
- condimente: susan, chimen, boia, patrunjel proaspat sau uscat, etc
Mod de preparare
Se aseaza ingredientele in masina de paine, in ordinea de mai sus, mai putin galbenusul si condimentele. Se face un aluat care se lasa la crescut, folosind programul pentru aluat.
Dupa ce e gata aluatul, se imparte in bucati egale, si se formeaza niste mingiute, care se aseaza intr-o tava rotunda. Se mai lasa 20 de min. la crescut, acoperite cu un prosopel.
Dupa cele 20 de min, se ung mingiutele cu galbenusul, si se presara condimentele, in functie de preferinte. Se coace in cuptorul incins al aragazului.
Iese o paine pufoasa, cu coaja foarte buna. Eu am mancat-o cu slanita topita (aveam o pofta teribila), pe care de obicei o fac in frigare, afara la foc, dar de data aceasta am topit-o in tigaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|