Paine pufoasa

Postat de Swanheart in Piine
26 Noi 2009 | 9480 vizualizari
Paine pufoasa

Uneori ma plictisesc de clasica reteta, si incerc diferite tipuri de paine (bine-nteles ca ma inspir din retete gasite prin reviste, internet).

Ingrediente

  •  
    • 210 ml lapte
    • 60 ml apa calduta
    • 1 ou
    • 55 gr. unt (la temperatura camerei)
    • 1 masura mare de zahar
    • 2 masuri mici de sare
    • 400 gr. faina 650 (e o faina speciala pt paine)
    • 2 masuri mici de drojdie uscat
    • 1 galbenus amestecat cu o lingurita de lapte
    • condimente: susan, chimen, boia, patrunjel proaspat sau uscat, etc

Mod de preparare

Se aseaza ingredientele in masina de paine, in ordinea de mai sus, mai putin galbenusul si condimentele. Se face un aluat care se lasa la crescut, folosind programul pentru aluat.

Dupa ce e gata aluatul, se imparte in bucati egale, si se formeaza niste mingiute, care se aseaza intr-o tava rotunda. Se mai lasa 20 de min. la crescut, acoperite cu un prosopel.

Dupa cele 20 de min, se ung mingiutele cu galbenusul, si se presara condimentele, in functie de preferinte. Se coace in cuptorul incins al aragazului.

Iese o paine pufoasa, cu coaja foarte buna. Eu am mancat-o cu slanita topita (aveam o pofta teribila), pe care de obicei o fac in frigare, afara la foc, dar de data aceasta am topit-o in tigaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine rotunda impletita

Postat de RODIMUR

Paine rotunda impletita

Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pune: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară pe făină,...

Citeste continuarea

Festin cu Delikat (Pui intreg la cuptor cu rosii, cartofi si lipii cu crema picanta de branza Feta)

Postat de Satisfyyourcravings

Festin cu Delikat (Pui intreg la cuptor cu rosii, cartofi si lipii cu crema picanta de branza Feta)

Pentru marinada, se amesteca uleiul cu sucul de lamaie, usturoiul, condimentele pentru gratar si cele pentru chiftele, chilliul, sare, piper, frunzele de cimbru, paprika, vinul si berea. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2009, 21:22
yam-yam! chiar ca arata pufoasa o trec la favorite si-o coc cu prima ocazie
la 26.11.2009, 21:46
Foarte bine arata!
la 26.11.2009, 22:22
Tare frumoasa painica ta!
la 26.11.2009, 23:59
ah, ce pofta imi este de o paine facuta in casa! dar se rezolva maine! de-abia astept
la 27.11.2009, 07:46

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking