Paine rapida in 30 de minute

Postat de CarmenBlue in Piine
13 Mai 2014 | 3668 vizualizari
Paine rapida in 30 de minute

Si a sosit momentul sa fac si eu prima mea paine. Sursa mea de inspiratie: http://www.lauraadamache.ro/2013/11/paine-rapida-in-30-de-minute.html#_ Pozele nu sunt asa de reusite (si nici painea nu e asa frumoasa ca a Laurei, :D), dar, avand in vedere ca e prima mea incercare, ma bucur totusi ca a iesit si ca ai mei ai fost incantati!

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 7 g drojdie uscata (1 plic Dr. Otker)
  • 110 ml apa
  • 100 ml lapte
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Cernem faina printr-o sita cu gauri mici, apoi o amestecam cu drojdia si zaharul.

Amestecam laptele si apa si le incalzim la foc mic, cca 1 minut. Amestecul nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar usor caldut.

Turnam apa si laptele in centrul fainii, adaugam uleiul si incepem sa framantam. Cand aluatul capata consistenta, adaugam sarea si framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic.

Intindem, cu mainile, aluatul pe masa usor pudrata cu faina, intr-o foaie dreptunghiulara. O rulam, dandu-i o forma de franzela si o asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Efectuam trei incizii pe suprafata painii. Incalzim cuptorul, la temperatura maxima, pentru 1-2 minute, apoi il stingem.

Introducem tava in cuptorul stins si o lasam sa dospeasca 30 de minute (de aici si numele retetei), nu mai mult.

Dupa 30 de minute, fara sa scoatem tava din cuptor, fixam temperatura cuptorului la 200°C si coacem painea pentru 40-45 minute. Daca painea se bronzeaza prea mult, o putem acoperi cu o folie de alumniu, dupa primele 20-30 minute.

O lasam sa se raceasca putin, apoi o taiem si o mancam. Are o consistenta deosebita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rapida in 30 de minute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle cu unt si seminte de susan

Postat de merisor67

Chifle cu unt si seminte de susan

Mai intai preparam maiaua. Maruntim drojdia intr-un bol, adaugam zaharul peste ea si le frecam cu o lingura de lemn pana se dilueaza. Incalzim usor 200 ml apa si o adaugam peste...

Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de Nadyne

Chifle pufoase

  In vasul robotului de bucatarie, punem apa calduta, adaugam zaharul, drojdia si 4 linguri cu faina. Omogenizam maiaua si lasam la crescut 15-20 minute.   Dupa ce drojdia s-a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2014, 12:07
la 13.05.2014, 12:10
foarte buna
la 13.05.2014, 13:34
si eu am pine in cuptor s
la 13.05.2014, 18:13
Foarte buna!
la 14.05.2014, 10:12
Va multumesc si va sarut Voi, prietenii mei dragi, m-ati invatat si mi-ati dat incredere in mine. Familia mea si cu mine va multumim.

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking