Ingrediente
- 200 gr faina neagra
- 300 gr faina alba de grau tip 650
- un plic drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 4 linguri ulei
- 340 ml apa calduta
Mod de preparare
Punem drojdia la dospit timp de 10-15 min., in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar.
Faina o amestecam cu sarea. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand treptat restul de apa calduta. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald aprox o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Luam apoi aluatul cu mana unsa cu ulei si il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Nivelam cu mana o forma dreptunghiulara. Cu un cutit crestam painea apoi lasam la dospit inca aprox 20 min.
Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 35-40 minute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca inainte de a felia si servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rustica" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|