Paine simpla cu miere de albine

Postat de divainbucatarie in Piine
5 Noi 2010 | 5998 vizualizari
Paine simpla cu miere de albine

Ingrediente

  • 25 g drojdie
  • 125 ml apa calda
  • 1/2 lingura zahar
  • 500 g faina pentru paine
  • 350 ml apa calda
  • 1 lingura de miere de albine
  • 1 lingura de sare

Mod de preparare

Topim drojdia in putina apa calda. adaugam zaharul, restul de apa din 125 ml apa calda si 100g faina. Vom obtine o pasta groasa pe care o lasam sa stea 30 de minute. Observam ca a crescut intre timp. Adaugam restul de ingrediente, amestecam bine si lasam sa dospeasca inca o ora. Aluatul va creste frumos in acest timp. Framantam, punem aluatul intr-o forma in care am pus hartie de copt si mai lasam sa se odihneasca 10 minute. Preincalzim cuptorul la 250°C si dam painea la cuptor. Dupa 10 minute micsoram temperatura la 180°C si lasam sa se coaca cam 20-25 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine simpla cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Batoane de post, cu mac

Postat de RODIMUR

Batoane de post, cu mac

Făina cernută și aerată se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia sfărâmițată, sarea și...

Citeste continuarea

Focaccia cu rosii cherry si rozmarin

Postat de mirela0911

Focaccia cu rosii cherry si rozmarin

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga pe margine sarea, iar in mijloc se face o gropita. Se presara zaharul, apoi se zdrobeste drojdia. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2010, 12:33
la 05.11.2010, 12:41
buna
la 05.11.2010, 13:00
vorba aceia , asta-i adevarata paine facuta in casa , stii ce contine , stii ce mananci
la 05.11.2010, 14:06
o feliuta as vrea si eu
la 05.11.2010, 14:40
foarte interesant

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking