Ingrediente
- 1 kg făină
- drojdie în funcție de temperatura camerei unde dospește aluatul
- 1 lingură rasă cu sare de mare
- 50 g ulei de măsline călduț
- 5 cartofi medii pentru aluat
- 16 cartofi medii pentru umplutură
- apă călduță cât cuprinde
Mod de preparare
Pentru început fierbem cartofii în apă cu sare, între timp pregătim restul ingredientelor.
Într-un castron încăpător cernem 900 g de făină, restul o lăsăm pentru a presăra pe masa de lucru sau pentru adaos, dacă e nevoie. Cu o lingură facem un locșor unde punem drojdia dizolvată în apă călduță și uleiul. Pe margine presărăm sarea având grijă să nu ia contact direct cu drojdia.
Când s-au răcit, adăugăm cartofii rași și frământăm aluatul până devine compact, apoi lăsăm la dospit. Eu frământ mereu în vasul Tupperware și știu că aluatul e numai bun de copt atunci când sare capacul.
Odată dospit, împărțim aluatul în patru părți egale.
Pe rând, luăm fiecare bucată de aluat și o întindem cu sucitorul. Peste el presărăm câte patru cartofi rași, puțină sare și piper.
Rulăm ca și la cozonac, apoi prindem toate cele patru capete și le împletim.
Eu am mutat pâinea în tavă, pe hârtia de copt, după ce am împletit-o. Voi puteți s-o împletiți direct în tavă.
Am copt pâinea timp de aproximativ o oră și jumătate la 180 de grade și am tăiat-o imediat după ce-am scos-o din cuptor. :) N-am mai avut răbdare să se răcească.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine - specialitate cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|