Paine taraneasca integrala cu malai

Postat de RuxyRux in Piine
15 Aug 2011 | 9347 vizualizari
Paine taraneasca integrala cu malai

O paine mai deosebita la gust si mult mai sanatoasa...o recomand cu incredere...Paine taraneasca integrala cu malai

Ingrediente

  • 300 gr faina de malai( nu malai) o gasiti la Plafar
  • 300 gr faina integrala de grau
  • 400 gr faina alba
  • 2 plic drojdie uscata
  • 2 lingurite si jumatate de sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 600 ml apa calduta

Mod de preparare

Preparam painea taraneasca integrala cu malai in felul urmator:

Punem in vasul de framantat cele trei tipuri de faina, pe margine sarea si apoi in mijloc drojdia si deasupra zaharul. Incepem sa framantam turnand apa calduta pana incorporam toata apa. La sfarsit framantam si cu cele trei linguri de ulei.

Lasam la cald( eu am dat afara la soare, am acoperit cu o folie si deasupra am pus un servet) . Dupa o ora mai framantam pentru 5 minute si apoi impartim alautul in doua. Tapetam doua tavi( de cozonac)  cu hartie de copt si asezam aluatul, il intindem usor cu mana in toata tava. Lasam pentru 30 de minute din nou la crescut( la soare) sau la cald langa aragazul pornit. Intre timp incingem cuptorul la 200 grade si apoi coacem painea pentru 50 de minute.

Taiem painea taraneasca integrala cu malai numai dupa ce s-a racit complet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine taraneasca integrala cu malai" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine mediteraneana la tava

Postat de RuxyRux

Paine mediteraneana la tava

Se cerne faina intr-un vas, se adauga zaharul si drojdia uscata in mijloc, pe margine sarea si uleiul si se adauga apa calduta putin cate putin pana o incorporam pe toata. Se framanta aluatul (nu...

Citeste continuarea

Baghete

Postat de madi_marin

Baghete

Se pun într-un castron apa, drojdia, făina cernută şi deasupra ei sarea. Se amestecă întâi cu lingura, apoi se pune aluatul pe masa pudrată cu făină şi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2011, 23:42
imi plaaaceeee
la 15.08.2011, 23:45
super buna si sanatoasa
la 15.08.2011, 23:52
imi place painea de casa,dar nu am facut niciodata
la 16.08.2011, 00:03
nu stiu de ce dar mi-a amintit de cornbread...mi-a placut tare mult. si acum inapoi la painea ta, ori mananc eu prea sanatos zilele astea ori ceva se schimba,dar painea asta arata mai apetisanta decat painea din faina alba
la 16.08.2011, 00:06
grozava

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking