Paine umpluta

Postat de gaby_d in Piine
3 Oct 2013 | 10354 vizualizari
Paine umpluta

Ingrediente

  • Aluat
  • 450 gr faina
  • 50 gr unt
  • 30 ml ulei de masline
  • 20 gr drojdie proaspata
  • o lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • apa calda (aprox 200ml)
  • un ou
  • Umplutura
  • 150 gr kaizer afumat
  • 200 gr ciuperci fierte si feliate
  • 100 gr cascaval afumat
  • 150 cascaval
  • sare, piper
  • Sos
  • cateva linguri rosii pasate
  • putin busuioc
  • pudra de usturoi
  • sare
  • o lingurita ulei de masline.
  • Pentru uns
  • un ou
  • sare
  • pudra de usturoi

Mod de preparare

Aluat.

Intr-un bol curat si uscat punem faina cernuta, oul, untul la temperatura camerei, sarea, zaharul si sarea.

Adaugam apa calduta, putin cate putin, omogenizand usor amestecul. Ne oprim cand obtinem un aluat ferm, elastic. Adaugam putin cate putin uleiul, framantand. Il terminam de incorporat si mai framantam 10 minute.

E un aluat minunat! O sa prepar si o paine simpla cu acest aluat :)

Acoperim bolul si-l lasam la loc cald timp de o ora.

Taiem kaizerul cubulete, ciupercile feliate le mai tocam putin, ambele feluri de cascaval le dam pe razatoare. Le amestecam toate intr-un bol si potrivim gustul de sare si piper.

Amestecam rosiile pasate cu uleiul, putin busuioc, sare si pudra de usturoi.

Impartim aluatul in doua. Din care fiecare bucata modelam o bila pe care o intindem apoi cu sucitorul.

Trebuie sa obtinem doua foi egale ca diametru cu tava in care vom coace painea.

Ungem tava cu unt si asezam una dintre foi.Intindem sosul apoi punem umplutura in mijloc si pe marginea foii, ca o bordura (vezi foto).

Eu am facut cam multa umplutura. Am pus-o intr-un bol si-am lasat-o la rece pentru a prepara o pizza.

Asezam a doua foaie. Cu ajutorul unui bol sau a unei farfurioare adanci separam mijlocul umplut de restul painii, lipind usor cu mana foaia de deasupra de cea de baza doar in jurul mijlocului.

Lipim bine si capetele foilor una de alta.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem aluatul umplut ,in raze, incepand de la cercul din mijloc pana la marginea foilor.

Fiecare raza o rulam usor.

Batem oul ramas, cu furculita, punem putina sare si pudra de usturoi.

Ungem toata suprafata painii.

Mai lasam 5 minute la loc cald, timp in care preincalzim cuptorul.

Coacem painea la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Noi am servit-o cu iaurt de casa :)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Retete similare

Paine cu crenvursti si mozzarella

Postat de madi_marin

Paine cu crenvursti si mozzarella

Punem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate. Apa caldă se...

Citeste continuarea

Paine cu mozzarella si cartofi

Postat de rocsi_1612

Paine cu mozzarella si cartofi

Curatati cartofii si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, ii scurgeti bine de apa, ii pasati ca pentru piure, ii acoperiti si ii lasati sa se raceasca....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 14 %
699.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 03.10.2013, 16:30
Ce frumoasa-i!
la 03.10.2013, 16:33
buna trebuie sa fie, si frumoasa
la 03.10.2013, 16:34
Imi place,zici ca-i o meduza dantelata.Scuza comparatia,dar am vazut niste meduze tare frumoase cand am fost in Norvegia....
la 03.10.2013, 16:41
La favorite cu ea ca tare-mi place cum arata
la 03.10.2013, 16:44
Si eu la favo!! Super!!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking