Painea bunicii VanDoren's

Postat de RuxyRux in Piine
14 Feb 2011 | 5336 vizualizari
Painea bunicii VanDoren's

O paine de casa pufoasa si fooooaaarte gustoasa...si o reteta pe care bunica Van Doren's a lasat-o cand avea 90 de ani( pe mine sincer m-a impresionat povestea)...

Ingrediente

  • 3 cani apa calda( 600 ml)
  • 3 linguri drojdie uscata
  • 3 linguri sare( rase!!!)
  • 4 linguri ulei vegetal
  • 4 linguri zahar
  • 8 cani /900 gr faina

Mod de preparare

Cerneti faina toata intr-un vas.

Luati din total 4 cesti de faina si puneti in vasul de framantat. Faceti o mica gropita in mijloc.

Adaugati drojdia , deasupra zaharul, apoi sarea pe margine, uleiul si apa. Amestecati bine si cand incepe sa se lege aluatul, usor, usor turnati si restul de faina amestecand foarte bine. Framantati atat cat sa incorporati bine faina( e posibil sa mai aveti nevoie de un pumn mic de faina in plus fata de cantitate).

Lasati sa dospeasca o ora la cald acoperind vasul cu un servet. Cand volumul s-a dublat impartiti aluatul in doua si puneti-l in doua tavi tapetate cu hartie de copt. Lasati sa creasca pana in marginea tavii si apoi dati la copt la cuptorul incins la 175 grade pentru 40-45 de minute.

Nu taiati niciodata painea fierbinte. Daca va este pofta mai bine rupeti bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painea bunicii VanDoren's" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Focaccia integrala cu masline si rozmarin

Postat de mirela0911

Focaccia integrala cu masline si rozmarin

Se prepara maiaua. Se incalzesc usor 100 ml lapte, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol se pune faina alba, faina integrala, sarea si...

Citeste continuarea

Painici Laugenbrot

Postat de MotanLaOale

Painici Laugenbrot

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingura faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2011, 21:40
la 14.02.2011, 21:59
ooo ruxy chiar i-mi mirosea a paine,stiam ca de la tine vine un miros de vino-n coa sa te mananc
la 14.02.2011, 22:06
saptamana asta am in plan sa fac paine neaparat..sper sa ajung ziua aia
la 14.02.2011, 22:07
si eu am venit la miros de paine nu iese sarata?
la 14.02.2011, 22:13
paine buna...normal....la ruxy trebuia sa gasesc....

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking