Ingrediente
- 3 cani apa calda( 600 ml)
- 3 linguri drojdie uscata
- 3 linguri sare( rase!!!)
- 4 linguri ulei vegetal
- 4 linguri zahar
- 8 cani /900 gr faina
Mod de preparare
Cerneti faina toata intr-un vas.
Luati din total 4 cesti de faina si puneti in vasul de framantat. Faceti o mica gropita in mijloc.
Adaugati drojdia , deasupra zaharul, apoi sarea pe margine, uleiul si apa. Amestecati bine si cand incepe sa se lege aluatul, usor, usor turnati si restul de faina amestecand foarte bine. Framantati atat cat sa incorporati bine faina( e posibil sa mai aveti nevoie de un pumn mic de faina in plus fata de cantitate).
Lasati sa dospeasca o ora la cald acoperind vasul cu un servet. Cand volumul s-a dublat impartiti aluatul in doua si puneti-l in doua tavi tapetate cu hartie de copt. Lasati sa creasca pana in marginea tavii si apoi dati la copt la cuptorul incins la 175 grade pentru 40-45 de minute.
Nu taiati niciodata painea fierbinte. Daca va este pofta mai bine rupeti bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painea bunicii VanDoren's" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|