Painea Soacrei

Postat de epurasha2bb in Piine
17 Aug 2010 | 9902 vizualizari
Painea Soacrei

la cererea publicului :)) stiu ca de fiecare data cand s-a vazut un coltisor de paine din asta in poze ati salivat asa ca va ofer detalii :):)

Ingrediente

  • faina alba de grau cernuta bine si la temperatura camerei;
  • drojdie proaspata cat 2 nuci;
  • apa calduta
  • sare mare
  • 1 ou

Mod de preparare

Se pregateste faina din timp, se cerne bine intr-o capistere de lemn si se aduce in camera sa se incalzeasca putin.Se face o groapa in mijloc si se incropeste o maia din drojdie , sare si apa calduta.Se framanta bine si se lasa acoerit cu un stergar sa se umfle.Cand s-a dospit bine se ia cu mainile din dospeala si se fac 3 gramezi.Fiecare gramada se framanta din nou  de data asta pe masa de lucru presarata cu faina.Se intinde intr-o tava rotunda cu margini inalte si se da cu galbenus crud deasupra sau cu putin bulion.Se inteapa din loc in loc cu furculita.Se da la cuptorul incins si se lasa sa se coca si sa se rumeneasca deasupra.Cand se scoate painea se acopera cu un stergar curat si se mai lasa asa pana se raceste putin.Atunci se poate rupe ca sa nu se incrudeze.E foarte buna cu orice manacre dar mai ales calda cu putina branzica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painea Soacrei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Covrigi de casa

Postat de momo121

Covrigi de casa

 Intr-un bol punem apa calduta si drojdia si lasam cateva minute sa activeze, apoi adaugam uleiul si sarea, iar la final punem faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si...

Citeste continuarea

Chifle cu ciuperci si masline

Postat de rhapsody

Chifle cu ciuperci si masline

1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc in care punem drojdia impreuna cu zaharul. Turnam apa calda si dizolvam drojdia. Acoperim vasul si lasam la dospit 10-15 min intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2010, 12:40
Ce bine ca sunt primaaaaaaa! I Iau o bucata si fug Dar de ce i-ai zis "painea soacrei"? Soacra mea face si "spoita" cu rosii proaspete . O bunatate ! Furculitele le-am dat cu toata dragostea
la 17.08.2010, 12:43
bravo..imi place mult
la 17.08.2010, 12:51
pai e reteta ei! eu la Craiova fac in tava de chec dar rar, dar la tara ne face soacra mea !
la 17.08.2010, 12:57
Foarte frumoasa painica, cred ca gustul e minunat. ..
la 17.08.2010, 13:12
ce frumoasa e painicasa-ti traiasca soacra sa va poata delecta cu bunatati inca multi ani cu sanatate

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking