Paini cu ciocolata

Postat de comanligia in Dulciuri
31 Mai 2014 | 5096 vizualizari
Paini cu ciocolata

De ce paini cu ciocolata?Ptr ca aici in Belgia si in Franta au denumirea de" Pains au chocolat",se gasesc pe la toate boulangeriile si nu numai,iar acestea se servesc la mic dejun cu o cafea,un ceai de menta,lapte etc.Normal in parti au doua bare de ciocolata eu am pus doar una :)

Ingrediente

  • cateva bare de ciocolata
  • 1 ou batut ptr uns
  • Ptr coca:
  • 1 kg faina
  • 1 lingura sare
  • 150 zahar
  • 450 unt moale
  • 2 linguri de drojdie
  • 1 pahar mic cu apa calduta
  • 1/2 pahar de lapte cald

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea,apoi in centru se adauga,150 gr din untul moale la temperatura camerei si drojdia desfacuta in apa calda,se adauga laptele putin cate putin si se framanta pana devine o coca nelipicioasa.

Se inveleste cu o folie alimentara si se da la rece 30 min.Dupa 30 de min.se scoate din frigider si se intinde cu sucitorul  pe un plan de lucru pudrat cu faina in forma rotunda iar in centrul acestuia se pune restul de unt moale,se pliaza in forma de dreptunghi,se  intinde iar cu sucitorul si se pliaza iar.Se introduce din nou la frigider cca 20 min.,se face aceeasi operatie inca de 2 ori si de fiecare data se introduce la rece ptr 20 min.

La final pe planul de lucru pudrat cu faina se intinde coca cu sucitorul,apoi se taie cateva fasii dreptunghiulare(14-10 cm)pe fiecare de pune o bara de ciocolata(se pot pune 2 unul intr-o parte ci al doilea in cealalta parte)se pliaza in 3 sau in 2 cum doriti.Se pun pe o foaie de copt intr-o tava,se ung cu ou batut apoi se lasa la crescut 2 ore.

Se coc la cuptorul incins la 180°c timp de 30 min.

Se servesc calde sau reci cu lapte,cafea,ceai etc.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paini cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert Fursecuri ''budigai''

Postat de Constelatialeu

Desert Fursecuri ''budigai''

Aluatul se face in doua etape. Prima data frecam ouale cu zaharul pana devin o spuma si se topeste zaharul, se adauga amoniacul stins cu otet si o cana cu faina. Se omogenizeaza si se lasa pana a...

Citeste continuarea

Desert la pahar cu crema de iaurt si caise

Postat de vio_dreams

Desert la pahar cu crema de iaurt si caise

Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana ce aceasta devine ferma. Cantitatea de zahar poate varia in functie de gustul fiecaruia. Adaugam iaurtul pe care l-am scurs bine in prealabil....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2014, 13:10
pain au chocolat! ce bunaciuni! saptamana trecuta am mancat
la 31.05.2014, 13:12
ce mult imi plac!
la 31.05.2014, 13:25
ce bine arata!
la 31.05.2014, 13:26
Minunate!!
la 31.05.2014, 13:30

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking