Painica neagra cu seminte

Postat de iri_love in Piine
12 Feb 2012 | 3228 vizualizari
Painica neagra cu seminte

Ingrediente

  • un cub de drojdie,
  • o cana bors,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 400gr de faina neagra de grau,
  • seminte de in,
  • seminte de dovleac,
  • chimen,mac,
  • un praf de sare si ulei.

Mod de preparare

pentru inceput drojdia se amesteca ,cu zaharul,  peste care se adauga cana de bors calduta.    

imediat se adauga 3 linguri de faina si se lasa maiaua l-a crescut .   

separat se cerne faina si se face o gaura in mijloc si se adauga maiaua ,cu un praf de sare.   

se framanta un aluat destul de elastic in care se adauga seminte de in si dovleac  si ulei ,pana nu se mai lipeste de maini.

se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul

dupa ce a crescut coca,se aseaza intr-o forma de chec unsa cu ulei .

se mai lasa sa creasca aluatul cam 15 minute si se unge cu ulei si apoi se adauga deasupra chimen si mac.  

se da tava la cuptor care a fost incins si se lasa 40 de minute la foc moderat......

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica neagra cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola

Retete similare

Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)

Postat de rhapsody

Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)

1.Pune miezul de nuca intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu tava in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru 5-6 minute, sau il poti coace intr-o tigaie neaderenta pe aragaz....

Citeste continuarea

Bazlama - Painici turcesti cu iaurt grecesc

Postat de mirela0911

Bazlama - Painici turcesti cu iaurt grecesc

Intr-o craticioara se pune apa calduta si se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se toarna drojdia uscata, se amesteca bine si se lasa 5-10 minute pentru a se activa drojdia. Intr-un bol se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2012, 09:39
la 12.02.2012, 10:57
la 12.02.2012, 11:26
frumoasa painica
la 12.02.2012, 11:28
Asa , daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
la 12.02.2012, 12:10

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking