Painici cu jumari si ceapa rosie

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
14 Ian 2014 | 5297 vizualizari
Painici cu jumari si ceapa rosie

Am preluat ideea de la Cris a noastra, adica Panacris. M-a incantat foarte mult painea ei cu jumari si ceapa, asa ca am incercat si eu, dar am facut sub forma de painici. Foarte bune sunt, atat calde cat si reci!!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 600 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 ceapa rosie
  • 200 gr jumari
  • 1 varf lingurita condimente "Hot & Spicy"
  • chimen
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita lapte
  • chimen

Mod de preparare

Reteta dupa care m-am inspirat este aceasta:

http://www.bucataras.ro/retete/paine-cu-jumari-si-ceapa-39828.html

Facem intai maiaua pentru aluat.

Sfaramam drojdia si o frecam cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele caldut si o mana de faina.

Omogenizam maiaua, acoperim vasul in care este si o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul, 10 minute.

Incalzim apa si diluam sarea in ea, apoi incepem sa turnam peste maiaua crescuta, alternand cu faina si ulei.

Framantam un aluat nu prea tare, mai intai in vas, apoi pe masa de lucru infainata.

Acoperim aluatul si il lasam la crescut 15 minute, fiind drojdia proaspata, va creste foarte rapid.

Curatam ceapa si o taiem bucatele pe care le trecem prin masina de tocat impreuna cu jumarile.

Intindem aluatul crescut,cu ajutorul sucitorului, pe masa infainata, intr-o foaie subtire de un deget.

Ungem aluatul cu compozitia de jumari si ceapa, rasnim deasupra putine condimente si presaram chimen.

Rulam aluatul si il taiem in rondele de 2 cm pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt la distante destul de mari, pentru ca ele isi vor dubla volumul.

Lasam rondelele in tava 10 minute pana isi mai maresc volumul.

Amestecam galbenusul cu laptele si ungem rondelele crescute, pe deasupra.

Presaram chimen peste rondele, apoi introducem tava in cuptor si coacem painicile la 180 de grade pentru 35-40 de minute.

Au iesit foarte gustoase si pufoase, dar am gresit ca le-am rumenit mai mult si le-am stricat putin aspectul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu jumari si ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Racitura (piftie) de porc

Postat de Dya

Racitura (piftie) de porc

Se spala bine carnea (oricum ar fi, isi lasa foarte multa grasime), se asaza in vas si se adauga apa. Se pune la fiert, la foc potrivit, pana ce cantitatea de apa scade la jumatate. Se...

Citeste continuarea

Aperitiv placinte rasucite cu branza, cascaval si marar

Postat de simona72

Aperitiv placinte rasucite cu branza, cascaval si marar

Pentru inceput se amesteca cu telul cele 40 gr faina cu 200 ml apa rece pana faina se desface. Se pune amestecul intr-o craticioara, se amesteca constant si se lasa pe foc pana incepe sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2014, 20:05
chiar faina ideea
la 14.01.2014, 20:10
Bune si potrivite de dieta ))
la 14.01.2014, 20:11
Timea, nici nu ma asteptam sa fie asa buna!
la 14.01.2014, 20:23
Cu bunatati din astea ne indemni tu la dieta?
la 14.01.2014, 20:25

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking