Painici floare cu chimen

Postat de Sylvia in Piine
2 Feb 2010 | 3116 vizualizari
Painici floare cu chimen

Am incercat si aceasta forma mai neobisnuita dar simplu de realizat. Am vazut-o prezentata pe blogul Mihaelei,” Bunatati din bucataria mea ” si mi-am tot zis ca o sa o incerc o data.

Ingrediente

  • 500 grame de faina bio tip 80,
  • 150 ml apa ,
  • 100 ml lapte,
  • 3 linguri de unt topit ( puteti pune ulei) ,
  • o lingura de seminte de chimen, sare, 25 grame drojdie,
  • o lingurita miere.

Mod de preparare

  Am facut un aluatul cu masina de facut paine din 500 grame de faina bio tip 80, 150 ml apa , 100 ml lapte, 3 linguri de unt topit ( puteti pune ulei) , o lingura de seminte de chimen, sare, 25 grame drojdie, o lingurita miere.

  Din aluatul dospit am facut 4 bule de paine pe care le-am marcat cu presa  de taiat mere .

  Le-am mai lasat la dospit 20 de minute si am presarat peste chimen.

  Le-am copt 25 de minute la 230 de grade cu cuptorul preincalzit si o tava cu apa sub tava unde erau ca sa iasa crusta crocanta .

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici floare cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri cu susan (de post)

Postat de katty

Cornuri cu susan (de post)

  Cernem faina intr-un vas adanc. Punem apa cu cele 2 linguri zahar la foc si amestecam pana se topeste zaharul, apoi lasam siropul sa se raceasca, cat sa tinem un deget in ea, fara sa ne...

Citeste continuarea

Paine cu ceapa si masline

Postat de madi_marin

Paine cu ceapa si masline

Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, sarea şi zahărul, apoi se toarna apa amestecată cu uleiul . Se montează cârligul de frământare şi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2010, 21:01
daca e cu chimen nu lasa geamul deschis, ai noroc ca e rece
la 03.02.2010, 10:56
la 03.02.2010, 17:22
mie imi place mult cum arata painica...., iar ideea cu aparatul de taiat mere e super....
la 03.02.2010, 17:55
Madi aparatul ala nici nu l-am folosit la altceva inca, pentru asta l-am luat
la 03.02.2010, 18:15

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking