Painici Laugenbrot

Postat de postavaru in Piine
4 Mar 2011 | 9414 vizualizari
Painici Laugenbrot

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata ( eu a folosit un plic de drojdie uscata)
  • 1 lingurita zahar
  • 30 g unt sau ulei
  • 270 ml apa calduta
  • 1 lingutita sare
  • 2 l apa
  • 12 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri sare

Mod de preparare

Punem faina intr-un caston si facem o gaura in mijloc.

Amestecam drojdia cu apa si zaharul si o turnam in mijlocul fainii. Amestecam si adaugam untul la temperatura camerei sau uleiull (eu am folosit ulei).  Adaugam apoi sarea si framantam un aluat elastic.

Acoperim si lasam la dospit 30-45 minute.

Dupa ce a dospit punem cei 2 litri de apa intr-o oala pe foc. Adaugam sarea si bicarbonatul.

Rasturnam aluatul pe masa de lucru si formam bilute de ~50 g fiecare (mie mi-au iesit 15 bucati).

Cand incepe apa sa fiarba plonjam cate 5 chiflute in apa si le lasam maxim 30 de secunde. Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel pana gatam toate chiflele.

Crestam chiflele cu un cutit bine ascutit sau un cutter. Presaram cu sare grunjoasa, susan si mac.

Dam tava la cuptor la 210 grade timp de 20-25 de minute. Painicile trebuie sa fie rumenite frumos.

Sunt o bunatate cu coaja crocanta si miez pufos.

Sursa Multumesc Laura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Painici Laugenbrot

Postat de lucy2002

Painici Laugenbrot

Intr-un vas cernem faina si adaugam drojdia uscata, zaharul, sarea si apa calduta. Framantam bine pana aluatul se dezlipeste de pe mana. Adaugam untul si iar framntam. Lasam aluatul sa...

Citeste continuarea

Painici Laugenbrot

Postat de MotanLaOale

Painici Laugenbrot

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingura faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2011, 05:59
Arată exceptional
la 04.03.2011, 06:44
Dar trenuie sa fie delicioaseeeeeeeeeeee
la 04.03.2011, 07:42
Foarte bune Ancuta, tare frumos ti-ai iesit, le-am facut si eu si stiu ca sunt delicioase
la 04.03.2011, 08:32
frumoase
la 04.03.2011, 08:46
Wow,sunt preferatele mele

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking