Ingrediente
Ingrediente:
- 400 gr faina
- 20 gr drojdie
- 240 ml apa
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
Pentru oparit painicile:
- 2 litri apa
- 9 linguri bicarbonat de sodiu
- 3 lingurite sare
Pentru presarat pe deasupra:
- mac(puteti pune si susan)
Mod de preparare
Mod de preparare:
Am pus intr-o craticioara 240 ml apa la incalzit.(nu o fierbem).
Seaparat intr-un bol am pus drojdia,apoi putina apa calduta,zaharul si am amestecat bine.
Intr-un castron am cernut faina si peste am adugat 1 lingurita de sare,amestecul de drojdie,am adugat apa treptat si am framantat.La final am adaugat uleiul si cand aluatul a devenit lipicios l-am acoperit cu un prosop curat si l-am lasat la crescut 40 de minute.
Dupa ce a crescut am rupt din aluat bucati si am format bilute.
Intr-o oala am pus cei 2 litri de apa,sarea si bicarbonatul,cand a inceput sa fiarba am introdus 4-5 bilute si le-am lasat 30 secunde(nu mai mult),am procedat la fel cu toate bilutele.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt si unsa am pus bilutele cu ajutorul unei spumiere.
Le-am crestat putin cu un cutit si le-al presarat cu mac(puteti pune si susan).
Am introdus tava in cuptorul incins la 200°c si am lasat painicile pana au devenit aurii.
Se pot servi calde sau reci cu ce doriti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|