Ingrediente
- 270 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 4 linguri ulei de masline
- 500 gr faina
- 1 cub mic de drojdie proaspata
in plus:
- 2 l apa
- 2 lingurite sare
- 1 plic de bicarbonat de sodiu de 50 gr(aprox 10 lingurite)
Mod de preparare
Ca de obicei, am facut aluatul la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in ordinea in care au fost scrise mai sus. Dupa ce aluatul a fost framintat in masina de paine, l-am pus intr-un castron, l-am acoperit cu un prosop de bucatarie si l-am lasat sa creasca 20-30 minute.
Am scos aluatul dospit pe masa de lucru usor infainata, l-am facut sul si l-am taiat bucati cu un cutit. Mie mi-au iesit 13 bucati , dar putin marisoare, le-am dat forma rotunda la unele si forma lunguiata la altele.
Intre timp am pus apa la fiert cu sare, am adaugat bicarbonatul, iar cind painicile au fost gata le-am pus in apa clocotita cite 30 secunde pe o parte apoi le-am intors cu o paleta si pe partea cealalta. Am pregatit o tava cu hirtie de copt, am scos painicile cu o spumiera si le-am pus in tava, le-am crestat cu un cutit pe partea de deasupra si le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 20- 25 minute pina s-au rumenit.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|