Painite Integrale

Postat de Alina26 in Piine
24 Mai 2013 | 2912 vizualizari
Painite Integrale

E pentru prima oara ca fac paine cu faina integrala.Au iesit foarte pufoase.A fost foarte buna si sotului i-a placut cu siguranta am sa mai fac.

Ingrediente

  • 1 kg faina integrala
  • 35 g drojdie de bere
  • 30 g sare
  • 20 g zahar
  • 600 ml apa calduta
  • ulei

Mod de preparare

Intr-un bol punem faina si in mijlocul acesteia punem,zaharul,sarea,drojdia,apa si incepem sa framantam pana cand acest aluat se ia de pe maini.Puteti sa va ungeti putin mainile cu ulei.Lasati aluatul sa creasca,acoperit cu un prosop curat,pana isi dubleza volumul.

Dupa ce a crescut aluatul,ungem o tava si masa de lucru cu putin ulei.Impartim aluatul in parti egale(mie mi-au iesit 12 painite) si facem painitele dupa placul nostru.Puteti sa faceti simplu numi chifle rotunde.Acoperim cu un prosop si mai lasam sa creasca inca o ora.

Incingem cuptorul la 180° si punem tava cu paine in cuptor si lasam aproape o ora.Depinde de cuptorul fiecareia.

Cand scoateti din cuptor acoperti cu un prosop si lasati sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painite Integrale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chifle impletite

Postat de RODIMUR

Chifle impletite

Făina cernută se pune în vasul de frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară pe...

Citeste continuarea

Paine cu dovleac fara ou

Postat de antici_gabytza

Paine cu dovleac fara ou

Pregatim maiaua din drojdia, zaharul si apa calduta si lasam 15 min deoparte. Luam miezul la dovleac si il bagam la robot. Dupa ce s-a maruntit, pregatim o tigaie, punem la foc impreuna cu 1...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2013, 21:25
la 24.05.2013, 21:28
la 24.05.2013, 22:30
sa-mi pastrezi una pentru dimineata, la micul dejun! Te rog!
la 24.05.2013, 22:44
Si pentru mine o painita!
la 24.05.2013, 23:41
din pacate nu a mai ramas nici una data viitoare am sa va opresc,nu una,....2-3

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking