Palanetz cu ceapa (coca cu ceapa) de post

Postat de nadina73 in Mancaruri de post
18 Noi 2010 | 7916 vizualizari
Palanetz cu ceapa (coca cu ceapa) de post

La noi in Ardeal in unele locuri se zice "palanetz" sau cum se mai zice "coca" sau stiu eu cum se mai zice in unele zoneEste o reteta de post pe care bunica mea Dumnezeu s-o ierte ,o pregatea mereu in fiecare post.Se poate umple cu marmelada,varza calita................

Ingrediente

  • coca:
  • 500 g faina
  • 240 ml apa caldutza
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml ulei de masline
  • Umplutura.
  • 2 kg ceapa
  • 50 ml ulei
  • 3 cartofi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • Decor:
  • pasta de tomate

Mod de preparare

Se pregateste umplutura:

Se curata ceapa se toaca si se caleste in ulei aproximatiov 20 minute dupa care se pune boia ,sare si piper si cartofii curati si taiati cubulete mici,mici Se pune 1 cana de apa si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 40-50  minute

Coca:

Se pun toate ingrediantele in masina de paine, se lasa la programul de framantat+dospit (la fel de bine se poate pregati si fara masina de paine) Dupa ce coca a dospit se scoate se taie in 4 si se intind 4 foi cu sucitorul .

Se pune ceapa calita pe foaia intinsa se pune a doua foaie peste ea si se apapa cu furculita pe msrgini pt a face priza buna. Se inteapa din loc in loc coca ,se unge cu putina pasta de tomate , se da tava la cuptor pentru 30 minute la 160 grade. Se coace intr-o tava unsa cu putin ulei,vor rezulta 2 bucati de coca

PS:eu am uns abia cand am scos  coca din cuptor, nimic rau Se lasa la racit dupa care se taie si se serveste rece sau calda dupa preferinta

PS:la fel de bun e cu alta umplutura,gem sau varza calita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Palanetz cu ceapa (coca cu ceapa) de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tocană de cartofi și ciuperci

Postat de panacris

Tocană de cartofi și ciuperci

Ceapa și ardeiii, se curăță și se toacă mărunt, se pun la dinstuit în puțin ulei și apă, la foc mediu, cca. 5 minute neacoperit. Apoi se adaugă cartofii tăiați în sferturi...

Citeste continuarea

Pasta de post, din masline negre

Postat de RODIMUR

Pasta de post, din masline negre

Măslinele se spală sub jet de apă, se scurg bine și se fac pastă, date printr-un blender, mixer vertical, sau mărunțitor. Se adaugă și cei doi căței de usturoi, se mixează și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2010, 18:16
Nu e prajitura cu mereseamana e palanetz cu ceapa bun bun de tot nu gluma,chiar merita sa incercati
la 18.11.2010, 19:34
Tare bine suna, super reteta Nadina, o sa o testez si eu
la 18.11.2010, 20:24
bravo..harnicuto...dar eu nu pap..revin cu furci
la 18.11.2010, 21:54
Oooooo, ce bine arata ! Trebuie incercata neaparat !
la 18.11.2010, 21:59
E foarte bun...l-am facut si eu o data...splendida reteta!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking