Ingrediente
- coca:
- 500 g faina
- 240 ml apa caldutza
- 1 cub drojdie
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 50 ml ulei de masline
- Umplutura.
- 2 kg ceapa
- 50 ml ulei
- 3 cartofi
- sare
- piper
- 1 lingurita boia dulce
- Decor:
- pasta de tomate
Mod de preparare
Se pregateste umplutura:
Se curata ceapa se toaca si se caleste in ulei aproximatiov 20 minute dupa care se pune boia ,sare si piper si cartofii curati si taiati cubulete mici,mici Se pune 1 cana de apa si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 40-50 minute
Coca:
Se pun toate ingrediantele in masina de paine, se lasa la programul de framantat+dospit (la fel de bine se poate pregati si fara masina de paine) Dupa ce coca a dospit se scoate se taie in 4 si se intind 4 foi cu sucitorul .
Se pune ceapa calita pe foaia intinsa se pune a doua foaie peste ea si se apapa cu furculita pe msrgini pt a face priza buna. Se inteapa din loc in loc coca ,se unge cu putina pasta de tomate , se da tava la cuptor pentru 30 minute la 160 grade. Se coace intr-o tava unsa cu putin ulei,vor rezulta 2 bucati de coca
PS:eu am uns abia cand am scos coca din cuptor, nimic rau Se lasa la racit dupa care se taie si se serveste rece sau calda dupa preferinta
PS:la fel de bun e cu alta umplutura,gem sau varza calita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Palanetz cu ceapa (coca cu ceapa) de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|