Fatuş - Salata de paine ( de post)

Postat de Mihaela11_jo in Mancaruri de post
18 Noi 2010 | 10457 vizualizari
Fatuş - Salata de paine ( de post)

Fatuş sau fatoush este o salata de paine specifica tarilor arabe. Este aspectuoasa si foarte consistenta; este servita ca aperitiv in toate restaurantele arabe si de asemenea foarte populara in Ramadan, postul musulman.

Ingrediente

  • 2 lipii arabe
  • 3 ardei de diferite culori( verde, galben,rosu)
  • 2 castraveti
  • 2 rosii
  • 2 linguri de seminte de rodie acrisoara( optional)
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 2-3 frunze de salata verde
  • 3-4 ridichi mici
  • 2 linguri frunze de menta verde
  • sucul de la 2 lamai medii
  • 4 liguri ulei de masline
  • 2 linguri apa
  • sare dupa gust
  • 3 linguri ulei de masline pentru prajit painea

Mod de preparare

Varianta 1

Cele 2 lipii se rup in bucatele mici de cca 1,5 cm; se pun intr-un bol si se stropesc cu 2 linguri de apa, uleiul de masline si sucul de lamiae.Se adauga semintele de rodie. Ardeii,castravetii,rosiile,ceapa verde,frunzele de salata,ridichile si frunzele de menta se taie marunt. Se adauga la paine si se amesteca; se sareaza dupa gust. Se aseaza pe un platou si se decoreaza. Se serveste ca aperitiv.

Varianta 2

Cele 2 lipii arabe se taie in patratele mici de cca 1,5 cm si se prajesc in 3 linguri de uleide masline pana iau o culoare aurie .
Se procedeaza la fel ca pentru varianta 1.

Pufta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fatuş - Salata de paine ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu legume

Postat de AdrianUdrea

Tarta cu legume

Pentru aluat, se cerne faina, se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul  și zaharul, apoi se toarnă cate putina apa minerala, rece si se amesteca, presarand si chimenul si susanul. Se...

Citeste continuarea

Sarmale de post in frunze de stevie

Postat de Bucataras

Sarmale de post in frunze de stevie

Amesteca cimbrul, sumacul, curcuma, scortisoara, sarea si piperul intr-un bol; Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si soteaza ceapa si morcovii; Adauga condimentele si amesteca bine;...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2010, 20:20
interesanta
la 18.11.2010, 21:26
Mie imi place foarte mult fatoush-ul. Nu pui si sumac?
la 18.11.2010, 21:39
Ai dreptate , e foarte buna de post !
la 18.11.2010, 23:02
Sunt foarte multe variante de fatuş ; noua ne place cu suc de lamaie si rodie.
Fatuş cu sumac este specific libanez.
la 19.11.2010, 08:15

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking