Ingrediente
- 2 lipii arabe
- 3 ardei de diferite culori( verde, galben,rosu)
- 2 castraveti
- 2 rosii
- 2 linguri de seminte de rodie acrisoara( optional)
- 2-3 fire de ceapa verde
- 2-3 frunze de salata verde
- 3-4 ridichi mici
- 2 linguri frunze de menta verde
- sucul de la 2 lamai medii
- 4 liguri ulei de masline
- 2 linguri apa
- sare dupa gust
- 3 linguri ulei de masline pentru prajit painea
Mod de preparare
Varianta 1
Cele 2 lipii se rup in bucatele mici de cca 1,5 cm; se pun intr-un bol si se stropesc cu 2 linguri de apa, uleiul de masline si sucul de lamiae.Se adauga semintele de rodie. Ardeii,castravetii,rosiile,ceapa verde,frunzele de salata,ridichile si frunzele de menta se taie marunt. Se adauga la paine si se amesteca; se sareaza dupa gust. Se aseaza pe un platou si se decoreaza. Se serveste ca aperitiv.
Varianta 2
Cele 2 lipii arabe se taie in patratele mici de cca 1,5 cm si se prajesc in 3 linguri de uleide masline pana iau o culoare aurie .
Se procedeaza la fel ca pentru varianta 1.
Pufta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fatuş - Salata de paine ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|