Pancakes cu prune si scortisoara

Postat de Valclaudia in Dulciuri
6 Sep 2013 | 4055 vizualizari
Pancakes cu prune si scortisoara

multumesc Patriciei, de la ea m-am inspirat pentru aluat. Am ratat ciresele asa ca am inlocuit cu fructul de sezon.....

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 75 gr. unt
  • 1 ou
  • 350 gr. iaurt (sau lapte batut)
  • 250 gr faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • 200 gr. pulpa de prune
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de ulei
  • scortisoara dupa gust
  • Pentru topping:
  • 200 gr pulpa de prune
  • 100 gr. zahar pudra

Mod de preparare

Spalam si desfacem prunele. Scoatem samburii.

Taiem prunele cubulete si presaram scortisoara dupa gust.

Amestecam cu mixerul untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugam oul,iaurtul,praful de copt,uleiul, praful de sare, esenta de rom. Incorporam faina iar la final adaugam prunele taiate cubulete.

Obtinem un aluat mai gros decat cel clasic de clatite.

Incingem tava de clatite, o ungem cu ajutorul pensulei de silicon cu doi, trei stropi de ulei, punem 2-3 linguri de compozitie in tigaia incinsa si inainte sa o asezam pe foc,nivelam cu lingura sa cuprinda cat mai multa suprafata din tigaie.

Lasam tigaia la foc moderat pana se coace clatita,apoi o intoarcem cu ajutorul unei palete. Dupa ce s-a copt pe ambele parti o scoatem pe o farfurie si trecem la urmatoarea pana epuizam toata compozitia pe care care am pregatit-o.
 (mie mi-au iesit din ingredientele de mai sus 7 bucati).

Prunele pentru topping se trec prin robot cu zaharul pudra, se amesteca 1 minut si gata, se pot servi aceste delicioase pancakes-uri cum doriti: calde sau reci...

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu prune si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cornulete fragede

Postat de Elena_Daria

Desert cornulete fragede

Aluat fraged: Smantana si untura (de la temperatura camerei) le punem intr-un bol si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn. Adaugam praful de sare, apoi adaugam treptat faina...

Citeste continuarea

Gogosele la aparat (Doughnut)

Postat de simona72

Gogosele la aparat (Doughnut)

Am pregatit aparatul conform instructiunilor din carte.   Reteta este luata din carte, dar a suferit mici modificari. Am pregatit aluatul: am batut ouale spuma, am adaugat laptele, uleiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2013, 22:30
Arata senzational draga mea! Si eu fac aluatul cu iaurt...e cel mai bun
la 06.09.2013, 22:31
de-o saptamana poftesc la clatite offfffff
la 06.09.2013, 22:31
la 06.09.2013, 22:33
mi-a stat in varful degetelor sa-ti scriu pe perete sa intreb daca n-ai mai terminat cu treaba

umplutura e surprinzator de simpla, excelenta ideea cu ele crude
la 06.09.2013, 22:39
o sa le fac si eu negresit!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking