Pancakes cu ricotta si fructe de padure

Postat de Oana in Prajituri
22 Apr 2012 | 4870 vizualizari
Pancakes cu ricotta si fructe de padure

Deliciu extrem, fara comparatie!

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • o cutie ricotta- 250 g
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 200 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 10 g unt
  • Pentru sos:
  • 400 g fructe de padure asortate (congelate)
  • 3 linguri zahar
  • 50 ml apa
  • Pentru decor:
  • 200 ml smantana lichida pentru frisca
  • o lingura cu varf zahar pudra
  • frunzulite de menta

Mod de preparare

Fructele de padure se decongeleaza si se pun intr-o craticioara impreuna cu apa si zaharul. Se pune craticioara pe foc si cand incepe sa fierba se mai lasa 5 minute. Se strecoara fructele iar siropul se mai lasa la fiert pana scade si se ingroasa usor. Se lasa apoi la racit.

Se amesteca intr-un castron ricotta cu galbenusurile si zaharul. Se mixeaza bine, apoi se adauga laptele. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste amestecul de branza si se amesteca cu mixerul la viteza mica. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga in compozitia de branza in doua prize, amestecand usor cu o spatula, de sus in jos. Se incinge untul intr-o tigaie si se coc clatitele. Se pun in tigaie cu o lingura mare si se niveleaza usor. Cand incep sa apare mici basicute se intoarce clatita pe partea cealalta. 

Se servesc clatitele cu fructe de padure, sos cald, un mot de frisca si frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu ricotta si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Guguluf din albusuri, cu zmeura

Postat de Sim0naWorld

Guguluf din albusuri, cu zmeura

Albusurile le-am batut bine, adaugand treptat zaharul. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Peste albusurile batute am adaugat untul moale, apoi faina in ploaie, amestecand cu o paleta de jos...

Citeste continuarea

Prajitura "desteapta" cu ciocolata

Postat de Xandrinne

Prajitura "desteapta" cu ciocolata

Topim untul fara a-l infierbanta; incalzim usor laptele, amestecam faina cu cacaua si ungem cu unt o forma de copt. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Batem galbenusurile si zaharul pudra cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2012, 23:11
prima servita
la 22.04.2012, 23:12
la 22.04.2012, 23:25
doamne da bine mai arata foarte buna trebuie incercata
la 23.04.2012, 00:50
ce bine arata
la 23.04.2012, 05:25
tare imi place

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking