Pancakes cu ricotta si fructe de padure

Postat de Oana in Prajituri
22 Apr 2012 | 4878 vizualizari
Pancakes cu ricotta si fructe de padure

Deliciu extrem, fara comparatie!

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • o cutie ricotta- 250 g
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 200 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 10 g unt
  • Pentru sos:
  • 400 g fructe de padure asortate (congelate)
  • 3 linguri zahar
  • 50 ml apa
  • Pentru decor:
  • 200 ml smantana lichida pentru frisca
  • o lingura cu varf zahar pudra
  • frunzulite de menta

Mod de preparare

Fructele de padure se decongeleaza si se pun intr-o craticioara impreuna cu apa si zaharul. Se pune craticioara pe foc si cand incepe sa fierba se mai lasa 5 minute. Se strecoara fructele iar siropul se mai lasa la fiert pana scade si se ingroasa usor. Se lasa apoi la racit.

Se amesteca intr-un castron ricotta cu galbenusurile si zaharul. Se mixeaza bine, apoi se adauga laptele. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste amestecul de branza si se amesteca cu mixerul la viteza mica. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga in compozitia de branza in doua prize, amestecand usor cu o spatula, de sus in jos. Se incinge untul intr-o tigaie si se coc clatitele. Se pun in tigaie cu o lingura mare si se niveleaza usor. Cand incep sa apare mici basicute se intoarce clatita pe partea cealalta. 

Se servesc clatitele cu fructe de padure, sos cald, un mot de frisca si frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu ricotta si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu foi din albusuri

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu foi din albusuri

Foi din albusuri cu nuca si cacao : Am folosit o tava cu dimensiunea de 34/25 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile le-am lasat sa se dezghete de seara, le-am pus in vasul robotului am...

Citeste continuarea

Paris Brest

Postat de simona72

Paris Brest

Pentru choux: intr-o craticioara cu fund dublu, se pune apa, untul, zaharul si un praf mic de sare. Cand da in clocot, se adauga toata faina deodata. Se amesteca cu o lingura de lemn, pana aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2012, 23:11
prima servita
la 22.04.2012, 23:12
la 22.04.2012, 23:25
doamne da bine mai arata foarte buna trebuie incercata
la 23.04.2012, 00:50
ce bine arata
la 23.04.2012, 05:25
tare imi place

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking