Panda

Postat de yammy in Prajituri
7 Mai 2009 | 7243 vizualizari
Panda

Un cozonacel simpatic:)

Ingrediente

aluat alb:
  • 250g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 5 linguri zahar
  • 1 ou
  • 70ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 35g unt
aluat cu cacao:
  • 130g faina
  • 2/3 lingurita drojdie uscata
  • 3 lingura zahar
  • 1 lingura cacao
  • 80ml apa
  • 1/3 lingurita sare
  • 10g unt
Umplutura :
  • 2 linguri de stafide SAU rahat verde
  • 7~8 cirese confiate taiate in jumatate SAU rahat rosu

Mod de preparare

Aluat alb:

-se pun toate ingredientele intr-un lighenus (poza 1)
-se framanta un aluat si se lasa 20 min acoperit cu un prosop (poza 2)

Aluat cacao:

-se pun toate ingredientele intr-un lighenus (poza 3)
-se framanta un aluat si se lasa 20 min acoperit cu un prosop(poza 4)

Dupa 20 min se impart in bucati astfel:
aluatul alb:
- 70g (aluat C)
- 30g (aluat B)
- restul de aluat (aluat A)

aluat cacao:
- 10g (aluat D)
- 50g x 2 (aluat E)
- restul de aluat impartit in doua (aluat F)

(poza 5)

-se lasa din nou la dospit pentru un sfert de ora.
-aluatul A se intinde intr-o foaie de 20x25cm: (poza 6)
-pe mijlocul acestei foi se aseaza bucatile de rahat/ jumatatile de cirese una langa alta in linie (poza 7)
-aluatul B (30g) se intinde intr-o fasie de 20cm lungime si se aseaza peste rahat/cirese apasand putin (poza 8)
-aluatul cu cacao D se rasuceste in forma unui baton si se aseaza peste aluatu B (poza 9)
-aluatul C (70g) se intinde si el intr-o fasie de 20cm lungime si se aseaza peste aluatul D.
-bucatile de aluat cu cacao E (50g) se intind in fasii de 20cm pe centrul carora se aliniaza bucatile de rahat/stafidele, lipite una de alta:  (poza 10)
-se ruleaza si e aseaza peste aluatul C, pe laterala: (poza 11)
-marginile de aluat A se aduc peste aluaturile E acoperind totul (poza 12)
-cele 2 bucati de aluatul cu cacao F se rasucesc in batoane 20cm lungime care se aseaza peste aluatul A, mai spre margine
-se lasa 20 min la dospit dupa care se baga la cuptorul preincalzit circa 30 min, se taie rece (poza 13)

Daca ti-a placut reteta noastra "Panda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert bezele Panda

Postat de RODIMUR

Desert bezele Panda

Albușurile se mixează cu sarea și când încep să ia volum, se adaugă zeama de lămâie și apoi zahărul pudră, treptat, câte o lingură.  Se mixează...

Citeste continuarea

Tort Panda

Postat de Kadia80

Tort Panda

Pentru blat : se amesteca intai prafurile 250 g faina alba, 15 g praf de copt, 5 g sare, 300 g zahar. Se topesc 100 g de unt in 235 de ml de lapte, in care se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2009, 17:23
Vai, ce simpatic eeee! Nota 10 pentru rabdare si executie!
la 07.05.2009, 18:30
Ce super arata!! chiar ca iti trebuie rabdare si indemanare
la 07.05.2009, 20:31
foarte tareeee
la 11.05.2009, 18:42
Imi spui si mie de unde ai luat reteta? este inventia ta sau?
la 11.05.2009, 19:02
E nu e, important este ca a executat-o cu mare arta

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking