Ingrediente
- aluat:
- 50 gr. unt topit si racit
- 300 ml. lapte caldut
- 2 oua
- 4 linguri zahar ( + 1 lingurita pt.maia daca folositi drojdie proaspata)
- un vf. sare
- 1 budinca Dr.Oetker de vanilie (40 gr.)
- 500 gr. faina
- 1 plic drojdie uscata
- 7 gr. SAU 25 gr. drojdie proaspata
- Umplutura:
- 200 gr. stafide
- 200 gr. rahat (in reteta erau caise confiate)
- 100 gr. nuci
- 8 linguri gem zmeura (ce gem va place si merge cu umplutura)
- Glazura :
- 4 linguri zahar pudra
- sucul de la 1 lamaie
- 2 linguri unt / margarina topit
Mod de preparare
Daca folosim drojdie proaspata se face maia (drojdie + 1 lgta zahar+1 lgta faina peste care torn laptele caldut si las 15 minute).
Eu am folosit drojdie uscata pe care am amestecat-o cu faina, am lasat 15 minute si am adaugat restul ingredientelor cu exceptia untului.
Formam un aluat (cam lipicios) si abia la sfarsit punem margarina / unt si framantam.
Lasam la dospit la cald 1 ora.
Dupa ce isi dubleaza volumul, impartim aluatul in 4 parti egale.Intindem pe fiecare in foaie dreptunghiulara si ungem cu 2 linguri de dulceata.Punem umplutura si apoi rulam ceva mai strans.Rulam si crestam cu un cutit ascutit, pe mijloc, pana in centrul ruloului.Le impletim cate 2 si punem in tava unsa sau/si tapetata cu hartie de copt.
Lasam iar la crescut 1 ora si apoi coacem 18-20 minute la 175 grade.
Dupa ce s-au racit le ungem din belsug cu glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosite cu rahat, nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|